To je to što me zanima!

Bild: Vušković prošao poligraf, šanse da je namjerno uzeo doping su manje od 1 posto

Mladi hrvatski reprezentativac, kojemu su oba uzorka bila pozitivna na zabranjenu supstancu eritropoetin, čeka novo saslušanje nakon kojega će njemački sud odlučiti o kazni
Vidi originalni članak

Mario Vušković (21) i dalje proživljava dramu nakon što se našao usred doping skandala.  Hrvatski nogometaš bio je pozitivan na doping testu zbog čega su ga suspendirali od 15. studenog prošle godine, a prvi put je pred sud Njemačkog nogometnog saveza izašao u petak. 

Rezultati B uzorka potvrdili su da je Vušković bio pozitivan na eritropoetin, koji se može koristiti kao lijek, ali ga se smatra i dopingom za zdrave osobe bez medicinske potrebe. Vušković je pao na dva testa, odnosno pozitivan je bio i ključni B-uzorak. 

Bild piše da je prošao detektor laži koji sugerira da je vjerojatnost za namjerno korištenje dopinga u njegovom slučaju manja od jedan posto. Ipak, poligraf nema presudnu težinu na njemačkom sudu, a u četvrtak ga čeka saslušanje. 

U slučaju da hrvatski reprezentativac ne uspije dokazati nevinost, čeka ga suspenzija do četiri godine, a u najtežem slučaju i zatvorska kazna.

Njemački odvjetnik Michael Lehner tvrdi da bi se Vuškoviću suspenzija smanjila na godinu dana u slučaju da dokaže da nije bio svjestan, što bi značilo da bi se na terene mogao vratiti krajem ove godine. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • BROKRO 07.02.2023.

    da je Svabski Nacijonalni igrac nebi ni bijo na saslusanja a kamoli kazna nije Mayer ilil Müller vec Icicicic zato je to tako

  • bandi 07.02.2023.

    najbolje da upise vecernju skolu za neku struku,on vise ozbiljan nogomet nece igrati..hajdukovac sam,nemam nista protiv njega ali ..ovo mu nije trebalo..

  • Z.a.c 07.02.2023.

    Ademi dokaze da je suplement bio kontaminiran i da nije namjerno uzeo doping. Posto je vec odradio 18 mjeseci kazne,oni mu kao kompromis smanje kaznu sa 4 na 2 godine. Ako je u nekoj hrani ili dodatku prehrani nekaj kaj je dokazano da je greskom ubaceno u tvornici,onda su trebali ukinuti presudu i dati mu odstetu. Iz tog slucaja vidimo da ce i ako dokaze nevinost dobiti zabranu bar godinu dana,ali bolje izgubiti 1 godinu,nego 4. Sretno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare