To je to što me zanima!

Warriorsi su nakon produžetka poveli u finalnoj seriji NBA lige

Golden State Warriorsi nakon produžetka poveli su u finalnoj seriji doigravanja NBA lige. Cleveland je izgubio 108-100, a pritom mu se ozlijedio i važan igrač Kyrie Irving
Vidi originalni članak

LeBron James dobio je privatnu bitku sa Stephenom Curryjem , ali Golden State ipak je slavio u prvoj utakmici finala doigravanja NBA lige. Warriorsi su nakon produžetka na domaćem parketu svladali Cleveland Cavalierse 108-100 .

Curry je ubacio 26 poena uz 50-postotni čut, dok Jamesu nisu bila dovoljna ni 44 , najviše u karijeri u finalnim utakmicama.

- Uspjeli smo izvući pobjedu. Trica Barnesa (za 105-98, op.a.) otvorila nam je širom vrata slavlja. Oni su zabili samo dva poena u produžetku, to je strašna stvar - objasnio je Curry presudne minute utakmice.

Cleveland je osim poraza pretrpio i još jedan udarac jer mu se ozlijedio Kyrie Irving početkom produžetka. Nešto je otišlo u koljenu i Irving više nije mogao samostalno ni hodati. Zabio je 23 koša.

Cavaliersi su bolje otvorili utakmicu i imali deset koševa viška nakon prve četvrtine, a tri nakon prvog poluvremena. No sve se istopilo do 40. minute, kada je Irving blokirao Curryja, a James na drugoj strani promašio šut za pobjedu gostiju. LeBron nije mogao sam u dodanom vremenu i Warriorsi su lakoćom poveli u finalnoj seriji.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u nedjelju, ponovno u Oaklandu, nakon čega serija seli na Istok.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • wizz 05.06.2015.

    dobra utakmica cavsi su jako usporili ritam izolacijama jamesa i irvinga natjerali su gsw na igru s visokim gotovo 40 minuta sto je bio jedan od uvjeta za pobjedu iskoristili su kilavo otvaranje warriorsa kasnije su pali cim su klupe izasle na teren kyrie nije mogao povuci sam dok je james koristio ono malo vremena za predah u tom razdoblju su warriorsi iskoristili prisutnost jamesa jonsa na cetvorki i dosli u vodstvo cavsi kolko su god bili dobri sa visokom postavom toliko su bili losi s niskom postavom u ovoj utakmici warriorsi su odigrali obranu bas onako kako su trebali natjerali su lebrona da uzima duge dvice ili trice(10-22 je jos i prilicno dobro) ali su pri tome zatvarali stranu i reket bez lopte i oduzeli mu tako prostor za kreaciju i samim tim cavsi nisu imali otvorenih trica sve sto su pogodili su bile 2 trice sumperta jer je curry spavao u rotacijama ostalo je sve bilo preko ruke. warriorsi su dobili utakmicu na racun pada cavsa (umor kratka rotacija)i svojom dubinom (klupa odlicna jos su i dobili 3 postena visoka) ova je utakmica bila i dokaz da delladova nema sto trazit u ovoj seriji kao i jones takodjer cavsi bez kyria (koji je u ovoj utakmici uz lebrona bio najbolji igrac na terenu jer je curry obrambeno strasno kaskao dok je kyrie bio odlican i razigran na oba kraja) nemaju previse sanse gsw u 5

  • wwww 05.06.2015.

    U ovakvim utakmicama je jako bitna prednost domaćeg parketa a posebno bučni navijači Warriorsa koji cijelu utakmicu podižu svoju ekipu a sad na utakmicu,Cavsi imaju za čim žaliti,bili su bolji u svim segmentima i znali su ako spuste tricu Warriorsa na ispod 10 trica mogu doći do pobijede i utakmica je u regularnom dijelu završila na 9:9 trica.Odlična vanjska odbrana na Curryu i Thompsonu tako da su većinom igrači Warriorsa postizali svoje koševe pod reketom ali ih je i tu izdominirao Tristan Thompsom svojim skokovima i kao što sam pisao u predhodnim komentarima,Cavsi imaju lijek za Currya a Warriorsi nemaju igrača koji može zaustaviti LeBrona.Cavsi su vodili tijekom cijele utakmice ali bučna publika u "Oraclu areni" je dodatno pojačala svoje decibele,tako da su zadnjih 5 min.dodatno dali krila svojim ljubimcima,Curry je imao zadnjih 20 sek.da Warriorsi povedu s polaganje pod košom ali ga je fenomenalni Irving s leđe blokirao i u umjesto da LaBron radi svoji fizički predispozicija ide na iznuđivanje slobodni bacanja on šutira isforsiranu tricu i upropaštava sve ono što su dobroga uradili tijekom cijele utakmice.Za Cavse u tome produžetku osim gubitka utakmice se dogodila još gora stvar,ozljeda koljena Irvinga i prema posljednjim inf.nije ništa oštećeno ali Irving osjeća bol,tako da će morati na dodatne pretrage.Cavsi s Irvingom i bez njega nisu ista ekipa i bez obzira koliko je LeBron kao bager,ne može sam..

  • AntiMamic1 05.06.2015.

    odlicna tekma,kako su cavsi krenuli reko nece dobro bit,a ono urnebes meni odlicna tekma,ne pratim bas toliko kosarku ali dostojna finala,sto kazu finale nije finale ako nema produzetka,steta za Irvinga falit ce puno cavsima a warriorsi imaju odlicno poslozenu momcad i po nekom mom sudu bolju klupu

Komentiraj...
Vidi sve komentare