To je to što me zanima!

Wembley odbio svijetliti u znak podrške Izraelu. Nakon kritika odlučio da neće podržati nikoga

Prošlih smo godina 'hram nogometa' gledali u bojama Turske nakon velikog potresa, Francuske nakon terorističkog napada itd., ali to se više neće događati. Bit će posvećeno samo događajima na stadionu
Vidi originalni članak

Burj Khalifa u Dubaiju i Wembley u Londonu dvije su građevine uz koje vežemo light show kao znak obilježavanja primjerice podrške nekoj zemlji pogođenoj prirodnom katastrofom, ratom, terorističkim napadom itd. No, barem u onom engleskom slučaju, to se više neće događati.

Odluka je to zbog kritike koju su Englezi dobili jer nisu dali podršku Izraelcima u bojama njihove zastave zbog događaja u pojasu gaze i sukoba s Hamasom. Osvjetljenje će se od sada isključivo koristiti u sportske svrhe te kao najava nekog zabavnog događaja koji se sprema na stadionu, priopćio je Engleski nogometni savez (FA).

Prošlih smo godina 'hram nogometa' gledali u bojama Turske nakon velikog potresa, Francuske nakon terorističkog napada, Ukrajine nakon što je Rusija krenula u invaziju itd., ali to se više neće događati.

U to je uključeno i osvjetljenje kako bi se ukazalo na različitosti poput duginih boja i podrške LGBTQ+ zajednici. No, i dalje će se odavati počast preminulim istaknutim Englezima kao što je to bilo prošle godine kad je preminula kraljica Elizabeta. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • čovik-s-juga 23.11.2023.

    Gradonačelnik Pakistanac. Premijer Indijac. Princeza crnkinja.

  • žuja je zakon 23.11.2023.

    Palac gore.

  • ptica neznalica 23.11.2023.

    Ne mrzim nikog, ali podršku uvijek treba dati žrtvama. Žalosno je da netko traži da se okupatoru dade podrška, bilo gdje u svijetu. Onaj koji okupatoru daje podršku, zapravo je i sam okupator, jer lopov je onaj i koji drže ljestve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare