To je to što me zanima!

Wenger čovjek pomirbe: Özil i Njemačka trebaju jedno drugo

Njemačka nogometna reprezentacija trenutačno prolazi kroz teško razdoblje, a kao čovjek pomirbe između Elfa i jednog od bitnijih igrača Mesuta Özila ubacio se bivši trener Arsenala Arsene Wenger
Vidi originalni članak

Nakon kraha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i ispadanja već u grupnoj fazi natjecanja, nogometna reprezentacija Njemačke prolazi kroz još jedno teško razdoblje. Bivši svjetski prvaci jako su blizu ispadanja u Ligu B Lige nacija, nakon poraza od Nizozemske te poraza i remija s Francuzima.

Ova Njemačka više uopće ne nalikuje reprezentaciji koja je donedavno dominirala svjetskom nogometnom scenom. Mundijal u Rusiji, Nijemci su, osim lošim igrama, obilježili i skandalom s reprezentativcima koji su do kasno u noć igrali igrice na laptopu, zbog čega im je morao biti isključen internet u hotelu, ali i skandalom u vezi Mesuta Özila.

LÖW NA RUBU OTKAZA 'Elf' u velikoj krizi: Nizozemci Nijemcima utrpali tri komada

Özil je definitivno jedan od najboljih igrača u trenutačnom kadru Njemačke, međutim zbog slike s turskim predsjednikom Erdoganom prije SP-a, zahladili su odnosi njega i Saveza. 

Na Svjetskom je odigrao dvije utakmice grupne faze, a nakon što Savez nije stao u njegovu obranu nego ga je čak i napao, povukao se iz reprezentacije. Izbornik Joachim Löw nedavno je posjetio Arsenalov kamp kako bi porazgovarao s njim, ali Özil nije bio raspoložen.

U cijelu situaciju upleo se sada i bivši trener Arsenala Arsene Wenger, koji je na klupi 'topnika' proveo čak 22 godine te pet godina trenirao Özila.

- Njemačka treba Özila. Nadam se da ga Low može uvjeriti da se vrati. On je sjajan nogometaš i nije bio najgori na SP-u u Rusiji. Nije mi bilo drago kada se odlučio oprostiti od reprezentacije - rekao je Wenger za Bild.

ARSENE WENGER Povratak jednog od najvećih ikad: Od siječnja ću opet raditi!

- Znate, kada igraču malo ne ide u klubu onda se teško može motivirati i u reprezentaciji. Nije to baš jednostavno, naprotiv. U svakom slučaju, vjerujem da to pomirenja može doći, jer Njemačka treba Özila, a Özil treba Njemačku - zaključio je. 

U dosadašnjem dijelu sezone, Mesut Özil je za Arsenal nastupio osam puta te zabio dva gola. 

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare