To je to što me zanima!

Wenger: Financijski 'fair-play' će ojačati klupski nogomet...

Svaki klub bi trebao trošiti onoliko koliko je uprihodio. Na taj način bi vrlo lako utvrdili pravu veličinu klubova. Zagovornik sam Uefinog financijskog 'fair-play', kaže Wenger
Vidi originalni članak

Na sastanku predsjednika klubova Premierlige održanom u četvrtak razmatrali su se modaliteti mogućih financijskih restrikcija za tamošnje nogometne klubove.

Premda sastanak nije izrodio nikakve konkretne zaključke, dogovoren je nastavak pregovora, a sve u cilju kako bi se onemogućile nove snažne financijske "injekcije" bogatih vlasnika klubova i instant uspjeh kakav se dogodio u Chelseaju i Manchester Cityju.

U obraćanju kolegama trenerima na forumu u sjedištu UEFA-e u Švicarskoj menadžer Arsenala Arsene Wenger je o toj temi rekao sljedeće:

- Svaki klub bi trebao trošiti onoliko koliko je uprihodio. Na taj način bi vrlo lako utvrdili pravu veličinu klubova. Osobno sam veliki zagovornik mehanizama poput UEFA-ina financijskog fair playa jer vjerujem da će to pomoći jačanju pravog klupskog nogometa - ocijenio je francuski stručnjak.

Navodno se na sastanku većina predsjednika premijerligaša, prema nekim izvorima njih 14, izjasnila u prilog donošenju mjera za financijske restrikcije, a izričiti protivnici bili su predstavnici, očekivano, Chelseaja i Manchester Cityja, ali i Fulhama i Evertona.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • seperate_ways 07.09.2012.

    Ali najsmješniji su mi ovi navijači koji pluju Man City,Chelsea i PSG da su umjetni klubovi,a istodobno ignoriraju činjenicu da su Man Utd i Real u minusu skoro pola milijarde eura.Pa čak je i jedna Barcelona koja se dobrim dijelom oslanja na igrače iz svoga pogona bila prisiljena uzeti kredit da bi mogla isplatiti plaće igračima.Tako da je prozivanje ova 3 kluba umjetnima,od strane navijača ovih velikana u najmanju ruku licemjerno.

  • tomovic66 07.09.2012.

    Stari prdonja samo trazi izlike. Da nema tih šeika i slicnih nebi ni ti bio u plusu

  • Gerro 07.09.2012.

    ma ti bi sve dal da vas neki šeik kupi pa da kupiš kaj oces...tebe muci kaj drugi imaju para a vi ne..tj imate i vi al vi se pouzdate u mlade nade kluba, u klince od 19,20 godina koji jos nemaju pojma..zato pušite stalno

Komentiraj...
Vidi sve komentare