To je to što me zanima!

WRC spektakl stiže u Hrvatsku: Utrke prati čak milijardu ljudi

Jedan od najvećih međunarodnih sportskih događaja od 22. do 25. travnja bit će u Hrvatskoj, WRC Croatia Rally vozit će se na cestama četiri županije. Hrvatska će imati sedmoricu predstavnika
Vidi originalni članak

Svjetsko prvenstvo u reliju, jedan od najvećih spektakla automoto sporta, za koji dan prvi put dolazi u Hrvatsku. Treća etapa WRC kalendara bit će na cestama Grada Zagreba, Zagrebačke (Plešivica, Žumberak), Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije od 22. do 25. travnja.

- Izrazito smo ponosni i uzbuđeni što će najbolji vozači današnjice juriti našim cestama i što smo uspjeli u naumu da Hrvatska bude dio vrhunske reli priče koju svake godine prati gotovo milijardu gledatelja diljem svijeta - rekao je predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

POGLEDAJTE VIDEO:

U organizaciji će raditi više od 1000 ljudi, a brzinski ispiti vozit će se po 300 kilometara uskih i zavojitih cesta. Prvi je to potpuno asfaltni reli u sezoni pa će ekipe morati brinuti i o odabiru pravih guma.

- Pokazat ćemo da je Hrvatska odgovoran partner najvećim svjetskim priredbama. Uz snažnu podršku prvenstveno Grada Zagreba i ostalih jedinica lokalne samouprave, hrvatske policije, vatrogasaca i drugih institucija te naravno brojnih hrvatskih automobilističkih klubova spremni smo za završni korak same organizacije - rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i upravljačkog odbora Croatia Rallyja.

Reli će se voziti na 115. obljetnicu osnutka Prvog hrvatskog automobilnog kluba, prethodnika Hrvatskog auto i karting saveza. Dolazak je najavio i predsjednik FIA-e Jean Todt, a stotine svjetskih medija izvještavat će o utrci. Prava prijenosa imaju Hrvatska televizija i Arena Sport.

Nastupit će 68 posada, a Hrvatska će imati sedmoricu predstavnika: Niku Pulića (elitni WRC razred) i Viliama Prodana, Martina i Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića (Rally4 s prednjim pogonom).

Prvi je favorit Belgijac Thierry Neuville kojemu odgovaraju asfaltne podloge, a tu je i sedmerostruki svjetski prvak Sébastien Ogier. Nastupit će i peti u ukupnom poretku, Estonac Ott Tänak te Finac Kale Rovanperä (20), vodeći u ukupnom poretku nakon četvrtog mjesta u Monte Carlu i drugog u Finskoj.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ForzaFiumeFOF 10.04.2021.

    nagurali wrc u zg, a Istra bogom dana za takav spektakl

  • jure28 09.04.2021.

    Piše na službenoj stranici da se gledatelji pridržavaju epidemioloških mjera. Valjda će tako i ostati.

  • SithLord_1 09.04.2021.

    Gdje ce se voziti nego na sjeveru kad su politicari napravili od zemlje sto su cetnici zamislili granicu Karlobag Karlovac Virovitica.Od juga samo saljite milijarde od turizma mi po purgeriji cemo praviti zlatne wc pravit cemo i najskuplju zicaru pravit cemo i zracnu luku koja radi u minus ali dajte nama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare