Obavijesti

Sport

Komentari 13

WRC spektakl stiže u Hrvatsku: Utrke prati čak milijardu ljudi

WRC spektakl stiže u Hrvatsku: Utrke prati čak milijardu ljudi
9

Jedan od najvećih međunarodnih sportskih događaja od 22. do 25. travnja bit će u Hrvatskoj, WRC Croatia Rally vozit će se na cestama četiri županije. Hrvatska će imati sedmoricu predstavnika

VIDEO

Svjetsko prvenstvo u reliju, jedan od najvećih spektakla automoto sporta, za koji dan prvi put dolazi u Hrvatsku. Treća etapa WRC kalendara bit će na cestama Grada Zagreba, Zagrebačke (Plešivica, Žumberak), Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije od 22. do 25. travnja.

- Izrazito smo ponosni i uzbuđeni što će najbolji vozači današnjice juriti našim cestama i što smo uspjeli u naumu da Hrvatska bude dio vrhunske reli priče koju svake godine prati gotovo milijardu gledatelja diljem svijeta - rekao je predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

POGLEDAJTE VIDEO:

U organizaciji će raditi više od 1000 ljudi, a brzinski ispiti vozit će se po 300 kilometara uskih i zavojitih cesta. Prvi je to potpuno asfaltni reli u sezoni pa će ekipe morati brinuti i o odabiru pravih guma.

- Pokazat ćemo da je Hrvatska odgovoran partner najvećim svjetskim priredbama. Uz snažnu podršku prvenstveno Grada Zagreba i ostalih jedinica lokalne samouprave, hrvatske policije, vatrogasaca i drugih institucija te naravno brojnih hrvatskih automobilističkih klubova spremni smo za završni korak same organizacije - rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i upravljačkog odbora Croatia Rallyja.

Reli će se voziti na 115. obljetnicu osnutka Prvog hrvatskog automobilnog kluba, prethodnika Hrvatskog auto i karting saveza. Dolazak je najavio i predsjednik FIA-e Jean Todt, a stotine svjetskih medija izvještavat će o utrci. Prava prijenosa imaju Hrvatska televizija i Arena Sport.

Nastupit će 68 posada, a Hrvatska će imati sedmoricu predstavnika: Niku Pulića (elitni WRC razred) i Viliama Prodana, Martina i Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića (Rally4 s prednjim pogonom).

Prvi je favorit Belgijac Thierry Neuville kojemu odgovaraju asfaltne podloge, a tu je i sedmerostruki svjetski prvak Sébastien Ogier. Nastupit će i peti u ukupnom poretku, Estonac Ott Tänak te Finac Kale Rovanperä (20), vodeći u ukupnom poretku nakon četvrtog mjesta u Monte Carlu i drugog u Finskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve