To je to što me zanima!

Zadar došao do prve pobjede za hrvatske klubove u ABA ligi! Božić briljirao i prekinuo crni niz

Cibona, Split i Zadar izgubili su prve dvije utakmice nove sezone ABA lige, a crni niz prekinuo je Zadar u trećem kolu ABA lige. Posebno se istaknuo Luka Božić, koji je bio prvo ime na utakmici
Vidi originalni članak

Košarkaši Zadra ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi svladavši crnogorski Mornar iz Bara s 92-57 (14-6, 22-14, 24-15, 32-22) u utakmici 3. kola odigranoj pred oko 2000 gledatelja u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku.

Luka Božić bio je prvo ime dvoboja s 28 koševa, sedam skokova i četiri asistencije. Prošlogodišnji najkorisniji igrač ABA lige će s 39 valorizacijskih bodova na ovoj utakmici biti jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu u 3. kolu.

Uz sjajnoj Božića, u drugom poluvremenu se raspucao Dario Drežnjak te završio s 21 košem, pogodivši pet trica iz osam pokušaja. Po devet koševa su ubacili Adem Mekić i Patrik Jambrović, Lovro Mazalin je imao osam koša i četiri asistencije, a Marko Ramljak je uz sedam koševa došao i do 11 skokova.

ZADAR IZGUBIO U PODGORICI Hrvatski klubovi i dalje su bez pobjede u ABA ligi, u Ciboni su poslali poruku gradonačelniku

Strijelce Mornara predvodili su Nemanja Vranješ s 12 poena i Amerikanac Tay Waller s 11.

Zadrani su potpuno nadigrali indisponiranu gostujuću momčad, iako su imali problema s vanjskim šutom u prvom poluvremenu, pogodivši tek jednu tricu iz 15 pokušaja. No, taj su nedostatak nadoknadili odličnom igrom u obrani i pametnom distribucijom lopte.

Mornar je bez ubačaja bio sve do osme minute utakmice, a u prvoj četvrtini je crnogorska momčad postigla tek šest koševa. Tek zahvaljujući lošem zadarskom šutu za tricu, momčad Danijela Jusupa nije već u prvih deset minuta došla do dvoznamenkaste prednosti.

NOVI PROBLEMI VIDEO Borac prvi put u povijesti pobijedio neuvjerljivu Cibonu, novi igrači još čekaju dozvolu...

No, dohvatili su je domaći igrači već početkom druge četvrtine i od tada je samo povećavali do najvećih +41 (85-44) u 36. minuti, kad je proradio i vanjski šut.

Zadar je na kraju slavio s 92-57 za prvu pobjedu hrvatskih predstavnika u novoj sezoni regionalnog ligaškog natjecanja.

OTVARANJE ABA LIGE Poraz Splita na otvaranju ABA sezone. Rimčevoj momčadi nedostaje lider koji će ju voditi

U subotu će u akciji biti preostala dva hrvatska kluba: Split će gostovati u Ljubljani kod Cedevite Olimpije od 15 sati, a Partizan će u Beogradu ugostiti Cibonu od 21 sat.

Zadar je privremeno skočio na šesto mjesto s učinkom 1-2, a ispred njega je pet momčadi koje su u prva dva kola ostvarile maksimalan učinak. Split i Cibona su s učinkom 0-2 na začelju ljestvice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • valter111 13.10.2023.

    Igraj Zadre volimo te mi!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare