To je to što me zanima!

Zadar zadržao Žganeca, Gnjidić ide na kaljenje u KK Split...

Prije Žganeca novi ugovor je potpisao i prošlosezonski kapetan momčadi Marko Ramljak, doveden je Patrik Jambrović iz Šibenke, a potpis na novi dvogodišnji ugovor stavio je i trener Danijel Jusup
Vidi originalni članak

Zagrepčanin Karlo Žganec, jedan od važnijih igrača u prošlosezonskom pohodu Zadra do naslova košarkaškog prvaka Hrvatske, još će dvije godine ostati u zadarskom dresu, priopćili su iz kluba u srijedu. 

POGLEDAJTE VIDEO: KK Zadar prvak Hrvatske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sa svojih 205 cm visine, ovaj iskusni 27-godišnji krilni centar je imao važnu ulogu u oba reketa, ali je znao zaprijetiti i vanjskim šutom, ako su mu suparnici ostavljali prostora.

U ABA ligi je u 27 nastupa imao prosjek od 8,2 koševa, 5,4 skokova, 2,5 asistencija te 1,1 ukradenu loptu, a na parketu je provodio po 25 minuta. Vrlo sličan učinak imao je i u 36 utakmica koje je odigrao u hrvatskoj Premijer ligi.

Žganec je u Zadar stigao prošlo ljeto, nakon što je jednu sezonu proveo u dresu Splita. Prije toga je dvije sezone bio igrač rumunjskog Cluja (2019. - 2021.).

DVIJE GODINE BIO U BAYERNU Slaven Rimac preuzima Split? 'Istina je, u pregovorima smo' SMJENA NA GRIPAMA Nakon 40 godina na Gripe se vraća dobro poznato prezime

Najveći dio seniorske karijere igrao je u dresu zagrebačke Cedevite (2014. - 2019.), s kojom je osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske i pet puta bio pobjednik Kupa Krešimira Ćosića te dvaput igrao u finalu ABA lige. Karijeru je započeo u nekadašnjem KK Zagreb.

Prije Žganeca novi ugovor je potpisao i prošlosezonski kapetan momčadi Marko Ramljak, doveden je Patrik Jambrović iz Šibenke, a potpis na novi dvogodišnji ugovor stavio je i trener Danijel Jusup.

MICHAEL RUŽIĆ Najveći talent Zadra odbio je Barcelonu i odlazi k Anti Tomiću NOVI TRENER Rimac preuzeo KK Split: Purger sam, igrao sam u Ciboni cijelu karijeru, ali uvijek sam htio doći

Bivši igrač Cibone, danas i dalje aktivni igrač Cedevite Olimpije, Lovro Gnjidić (22) i njegov agent Miško Ražnatović, pokušavaju naći sredinu u kojoj će se ovaj playmaker razviti do kraja. 

Nakon što se u godini dana nije uspio značajnije nametnuti u Sloveniji, a s obzirom da ima i dalje važeći ugovor, pronađena je sredina u kojoj bi trebao pokazati svoj potencijal. Slaven Rimac i Split su njegovi novi poslodavci.

CILJ JE ISTI Prvak ostaje! Danijel Jusup potpisao novi ugovor sa Zadrom

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare