To je to što me zanima!

Zadnja šansa: Talijani će igrati, ali bez publike, Serie A u očaju

Talijanski ministar sporta izjavio je kako mu se ideja da se Serie A ne prekida, ali se igra pred praznim tribina sada nekako najviše sviđa. To će biti nogomet, ali bez javnog okupljanja
Vidi originalni članak

U danu u kojem je odgođen i drugi uzvrat polufinala talijanskog Kupa (Napoli i Inter trebali su igrati u četvrtak na San Paolu) ministar sporta Vincenzo Spadafora doletio je u Rim na hitni sastanak sa čelništvom talijanskog olimpijskog odbora. I rodio se zaključak: ma nema više stajanja, igrat ćemo sve pa makar bez žive duše na tribinama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prevladala je, dakle, čisto tehnička strana regularnosti natjecanja koja je ionako bespovratno narušena. Bolje da se igra na praznim stadionima nego da se uopće ne igra!

- Serie A se nastavlja, ali bez publike. Pokušat ćemo održavati sportske aktivnosti i u istom trenutku zaštiti zdravlje navijača - rekao je Spadafora.

ODGODA NA ODGODU Totalni kaos u Italiji: Nema tu više ni rasporeda, ni kalendara

Viša sila, manje od dva zla, sport u drugom planu... I još nešto. Ako nema publike onda utakmice nisu javno okupljanje. A po toj logici ne bi potpale pod sve spominjaniju i zapravo već očekivanu odluku talijanske Vlade da zabrani sva javna okupljanja. Serie A je - kaos.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • valdifiori 04.03.2020.

    Zašto onda nismo mogli protiv lopina igrat u nedjelju??

  • Kikone 04.03.2020.

    Talijanski nogometni savez ce odluciti tko ce igrati u Europi na temelju razuma. Prvestvo je gotovo ima vaznjie stvari od nogometa u zivotu....

  • Dr.Gonzo. 04.03.2020.

    Bit ce to nogomet bez "duse" ali jbg, bolje I tako nego da se cijela ligaska godina resetira. Kako ce onda iduce godine odredivati tko ce u Europu ? Kako ce igrati ove preostale, domace utakmice u Europi ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare