To je to što me zanima!

Zadnju nadu Engleza pokopao Napoli: Chelsea teško stradao

Nogometaši Napolija u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka napravili su veliki posao pred uzvrat svladavši Chelsea 3-1. Dvaput je zabio Lavezzi, jednom Cavani
Vidi originalni članak

Već prije samog dolaska u Napulj Chelsea je imao težak posao. Narušeno stanje u svlačionici Londončana između igrača i menadžera Villasa-Boasa utjecalo je na katastrofalne nastupe u engleskom prvenstvu. A vaditi se pred 55.000 euforičnih navijača na San Paolu nemoguća je misija.

Dočekani u neprijateljskoj atmosferi Englezi su pali s 3-1 nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Napoli je sjajnom igrom slavio dvama golovima Lavezzija te jednim Cavanija. Gol Juana Mate koji je Chelseaju donio vodstvo pruža nadu uoči uzvrata na Stamford Bridgeu.

Napoli je novom pobjedom nastavio niz neporaženosti od engleskih klubova na domaćem terenu u europskim natjecanjima. Na San Paolu je pao i City, a Liverpool je odigrao 'nulu'. No, neporaženost od čak 2008. u Europi ozbiljno je ugrozio Mata golom u 27. minuti. Chelsea je poveo iz praktički prve ozbiljne prilike na utakmici nakon katastrofalne greške braniča Paola Cannavara.

Ali domaćini su dokazali da su u prvom poluvremenu bili bolja momčad zasluženo izjednačivši preko Ezequiela Lavezzija u 38. minuti. 'Blitzkrieg'  u drugoj minuti sučeve nadoknade priredio je Edinson Cavani za preokret na 2-1.

No, Napolitanci nisu bili gotovi. Nezaustavljivi tandem Cavani-Lavezzi režirao je i treći gol 'plavih' u 65. minuti. Lavezzi je upisao drugi gol, a Cavani drugu asistenciju. Talijani su imali priliku do kraja 'pokopati' svaku Chelseajevu nadu u uzvratu, ali Ashley Cole s crte skida udarac Maggia.

Chelsea je unatoč solidnom nastupu teško stradao upisavši i petu utakmicu bez pobjede u svim natjecanjima. U uzvratu će mora dati i više od maksimuma žele li spriječiti katastrofu koja prijeti Englezima već u osmini finala. Ispadne li Chelsea, Engleska neće imati predstavnika u četvrtfinalu LP-a prvi put nakon sezone 1995./96. uzmemo li u obzir da se Arsenal oprostio 4-0 porazom od Milana.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • dinamo volim ja 22.02.2012.

    Ne razumijem ovaj clanak! Po cemu je gotovo? Na Stangord Bridgeu moze biti svega tako da nije gotovo!

  • Sccirocio 22.02.2012.

    kazu da napoli igra jedan od najboljih nogometa u Italiji,i ja tako mislim,igraj dosta brzo i eksplozivno,borbenoo,svaka cast Napoliju :)

  • raul_capitan 22.02.2012.

    napoli je osvježenje koje je dugo vremena trebalo već pomalo dosadnoj ligi prvaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare