Obavijesti

Sport

Komentari 90

Zadnju nadu Engleza pokopao Napoli: Chelsea teško stradao

Zadnju nadu Engleza pokopao Napoli: Chelsea teško stradao
7

Nogometaši Napolija u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka napravili su veliki posao pred uzvrat svladavši Chelsea 3-1. Dvaput je zabio Lavezzi, jednom Cavani

VIDEO

Već prije samog dolaska u Napulj Chelsea je imao težak posao. Narušeno stanje u svlačionici Londončana između igrača i menadžera Villasa-Boasa utjecalo je na katastrofalne nastupe u engleskom prvenstvu. A vaditi se pred 55.000 euforičnih navijača na San Paolu nemoguća je misija.

Dočekani u neprijateljskoj atmosferi Englezi su pali s 3-1 nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Napoli je sjajnom igrom slavio dvama golovima Lavezzija te jednim Cavanija. Gol Juana Mate koji je Chelseaju donio vodstvo pruža nadu uoči uzvrata na Stamford Bridgeu.

Napoli je novom pobjedom nastavio niz neporaženosti od engleskih klubova na domaćem terenu u europskim natjecanjima. Na San Paolu je pao i City, a Liverpool je odigrao 'nulu'. No, neporaženost od čak 2008. u Europi ozbiljno je ugrozio Mata golom u 27. minuti. Chelsea je poveo iz praktički prve ozbiljne prilike na utakmici nakon katastrofalne greške braniča Paola Cannavara.

Ali domaćini su dokazali da su u prvom poluvremenu bili bolja momčad zasluženo izjednačivši preko Ezequiela Lavezzija u 38. minuti. 'Blitzkrieg'  u drugoj minuti sučeve nadoknade priredio je Edinson Cavani za preokret na 2-1.

No, Napolitanci nisu bili gotovi. Nezaustavljivi tandem Cavani-Lavezzi režirao je i treći gol 'plavih' u 65. minuti. Lavezzi je upisao drugi gol, a Cavani drugu asistenciju. Talijani su imali priliku do kraja 'pokopati' svaku Chelseajevu nadu u uzvratu, ali Ashley Cole s crte skida udarac Maggia.

Chelsea je unatoč solidnom nastupu teško stradao upisavši i petu utakmicu bez pobjede u svim natjecanjima. U uzvratu će mora dati i više od maksimuma žele li spriječiti katastrofu koja prijeti Englezima već u osmini finala. Ispadne li Chelsea, Engleska neće imati predstavnika u četvrtfinalu LP-a prvi put nakon sezone 1995./96. uzmemo li u obzir da se Arsenal oprostio 4-0 porazom od Milana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti