To je to što me zanima!

Zadrani do pobjede protiv Heliosa uz manje probleme

Pobjeda 71-66 u dvorani Krešimira Ćosića protiv slovenske momčadi je četvrta Zadrova ove sezone u NLB ligi. No nije sve išlo kako je trebalo
Vidi originalni članak

Helios je čvrsta i vrlo neugodna momčad, rekao je Aco Petrović u najavi utakmice, treće domaće ove sezone. Tu 'čvrstu i neugodnu momčad' došlo je vidjeti 4.000 gledatelja, koji su i ovoga puta vrlo lijepo popunili novu dvoranu u Zadru. I mogli vidjeti mučenje svoje momčadi u većem dijelu utakmice, uz odličnu igru centarske linije i nešto skromniji učinak vanjskih igrača, prije svih Garnetta i Rančića.
Helios je vodio nakon prve četvrtine, no Acinu momčad izvukla je odlična igra u drugoj dionici. U tih su deset minuta potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom i prednost uglavnom održavali. Iako se nisu uspijevali pošteno odlijepiti, u samom finišu je izostala prva neizvjesnost. I to zahvaljujući uglavnom centrima.
Dejan Ivanov je ubacio 19 koševa i imao sedam skokova, a Todor Gečevski je dodao 16 uz devet uhvaćenih lopti. Dixon je dodao 13, a Perić 10 uz devet skokova, no mizeran je učinak zadarskih šutera Marlona Garnetta i Damira Rančića. Iako su kombinirano na parketu proveli 37 minuta nisu zabili niti koša! Rančić je bacio dvije trice i obje promašio, a Garnett je promašio sva tri svoja pokušaja. Srećom, Zadar je imao 11 napadačkih skokova, šest više od protivnika.

NLB LIGA, 5. KOLO
ZADAR - HELIOS 71-66 (21-27, 21-11, 12-14, 19-15)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare