To je to što me zanima!

Zagreb najlošiji u Ligi prvaka! Vujo: Promijenio bih 12 igrača

Prosjek je 4530 gledatelja po utakmici, a najgledanija domaća bila je - u Zadru. Dakle, čemu Arena, dragi zagrebaši?! Za posjet protiv Celja (2634) dovoljna bi bila i mala dvorana Doma sportova. "Pa tko bi došao gledati gubitnike?", kaže Vujović
Vidi originalni članak

Tko god mi je rekao prije nego što sam došao da je Zagreb loš, bio je u pravu! Ma toliko smo loši da nisam siguran ni da smo favoriti za osvajanje hrvatskog prvenstva!

E kad tako kaže trener, onda je jasno koliko je sati...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Veselin Vujović toliko je bio razočaran nakon poraza rukometaša Zagreba od Pivovarne Laško 31-27 da je rekao i ovo:

- Da mogu, promijenio bih 12 od 16 igrača!

Pa što je, pobogu, pošlo po zlu? Kako je nekad strah i trepet rukometne Europe, a posljednjih godina redovit sudionik nokaut faze Lige prvaka i najgledanija momčad u Europi odjednom postala najgora u Ligi prvaka?

Lako je izvlačiti se na novac i ozljede. To su uobičajeni problemi koje imaju svi: novca nikad dosta, a ozljede su permanentna opasnost. To su problemi iznad kojih se Zagreb godinama uzdizao. Ove sezone nije.

Prijelazni je rok, posve je jasno, odrađen loše. Ma ne loše nego grozno! Burić je otišao u Nantes Kastelic u Göppingen, Sršen natgrag u Nexe, Kontrec u drugoligaša Gummersbach, Jotić u Rabotnik, a igrači koji su trebali biti pojačanja (Stojnić, Hrastnik, Špende) to nikako nisu. Momčad nema desnog vanjskog, Vujović kuka da nema ni pravog lijevog vanjskog, nema desno krilo, a ni smjena trenera Tamšea i dolazak Vujovića nije zasad puno donio.

Igra je beskrvna, bezvoljna, kvalitete nema... ma što dalje pričati kad igrači nakon svake utakmice govore kako je suparnik više želio pobjedu (!?).

Da, PPD Zagreb najgora je momčad Lige prvaka, ima jedan bod kao i Motor Zaporožje, ali puno goru gol-razliku. Od 28 klubova u Ligi prvaka, samo su Porto (240) i Kristianstad (252) primili više golova, ali Porto ima osam, a Šveđani šest bodova.

ZAGREB - CELJE 27-31 Šarac dobio ovacije, očajni PPD Zagreb neće vidjeti osminu...

A što tek reći za gledanost. Zagreb se zadnjih godina hvalio kako je najgledanija momčad u Europi, prosjek je dosezao i desetak tisuća ljudi po utakmici u Ligi prvaka. Ova momčad ove sezone ima prosjek 4018 gledatelja po utakmici, a u domaćim susretima 4530. Od čega je najgledanija domaća bila - u Zadru. Protiv Barcelone. Dakle, čemu Arena, dragi zagrebaši, kad ne možete napuniti ni Ciboninu dvoranu (5500 mjesta), a kamoli Ledenu dvoranu (6500)?! Za posjet protiv Celja (2634) dovoljna bi bila i mala dvorana Doma sportova...

- Pa tko bi došao gledati gubitnike? - ustvrdio je Vujović.

Dobra vijest za klub? Iduće sezone kreće novi format Lige prvaka, zatvoreniji, gdje će Zagreb biti 'zaštićeni' član. Pa i ako ne bude hrvatski prvak...

Idi na 24sata

Komentari 9

  • intellectus 15.11.2019.

    Osobno bih promjenio Vuju, taj covjek ne zasluzuje dana provesti u Zagrebu. Dosta je njegove mrznje prema Hrvatima, velicanja agresora na Hrvatsku, njegovih eskapada i kaznjavanja na terenu,.......on bi PROMIJENIO sve igrace!!!!!Jeftinije je i lakse NJEGA poslati doma pa neka tamo pokazuje svoje „upitnu kulturu“

  • marjana51 15.11.2019.

    Roka Marića za pivota!

  • Janawo 15.11.2019.

    Dragi Veseli, nema loše ekipe ima samo lošeg trenera. Nisi ušao u glave igrača, nisi ih motivirao. Jedini koji je ovdje kiksao si ti. Rukomet je ukorijenjen u hrvatski narod i nikada ama baš nikada neće pasti u zaborav. Pogotovo kada vidim nove generacije klinaca što dolaze a vidim ih svaki dan dok klinca vodim na trening. To su mali strojevi, koji pucaju ubojito i na tren zaboraviš da su to slatki mali dječačići. Rukomet će uvijek harati hrvatskim narodom i uvijek ćemo bar nešto osvojiti. A tvoja priča govori sve o tebi kao o treneru. Nekad davno sam te poštivala jer sam mislila da si nešto od Slovenije napravio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare