To je to što me zanima!

Zagreb u nastavku izgubio sve šanse za prolaz dalje

U prvoj utakmici drugog kola Eurochallangea košarkaši Zagreba su izgubili 80-60 od ruske Samare. Sada su na rubu ispadanja iz Europe
Vidi originalni članak

Dvadeset minuta Zagreb je na gostovanju kod Samare izgledao kao momčad sposobna za velike stvari. Nakon prvih deset minuta igrači trenera Željka Pavličevića imali su šest koševa viška, a u završnici druge četvrtine i dvaput po sedam razlike. No u samom finišu prvoga dijela Samara je napravila seriju 11-2 i od 40-33 za Zagreb došli do 44-42 u svoju korist.
Bila je to samo najava onoga što je uslijedilo u nastavku. A slijedila je - propast Zagreba. Čvrstom obranom ruska momčad je napravila velike probleme 'mravima' i svela ih na samo osam koševa u trećoj četvrtini. Već tada je Samara otišla na 11 koševa prednosti, da bi u posljednjih deset minuta 'zaokružili' svoju prednost. Završilo je na 20 razlike, a Zagreb na svega 60 koševa. Od čega su više od pola zabila dva igrača. Ante Tomić je već po običaju pokazao da je prvi čovjek ove momčadi ubacivši 19 koševa, a Kruno Simon je dodao 13.
Uzvrat u Trnskom je za tjedan dana, 11. studenog, no Zagreb je visokim porazom u Rusiji izgubio gotovo sve šanse za prolaz u treće kolo Eurochallangea.

Eurochallange, 2. kolo:
SAMARA - ZAGREB CO 80-60 (16-22, 28-20, 17-8, 19-10)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare