To je to što me zanima!

Zagrebaši u Francuskoj moraju napraviti što i giganti: Ondje su ih zadnji puta brutalno oštetili

Prije tjedan dana Zagreb nije bio na maksimumu na kakvom je bio u većini utakmica kod kuće ove sezone, ali je i takav svejedno izvukao remi (27-27). Danas mora pobijediti u Montpellieru za četvrtfnale Lige prvaka
Vidi originalni članak

Kolstad, PSG pa Montpellier... Odigrali su u zadnjih pet tjedana rukometaši Zagreba već nekoliko utakmica sezone, ali ova večerašnja (20:45) definitivno je najveća. Sve dobro što su ove sezone napravili u Ligi prvaka staje u ovih 60 minuta (ili možda više) u Montpellieru, u dvorani sponzorskog imena FDI Stadium, u koju stane 3000 gledatelja.

Prije tjedan dana, pred njih više od 14.000 u Areni, Zagreb nije bio na maksimumu na kakvom je bio u većini utakmica kod kuće ove sezone, kad je razbijao Kolstad i Pick Szeged, zaustavio Kielce i Aalborg, srušio PSG, ali je i takav svejedno izvukao remi (27-27). I to je zalog za optimizam da nakon osam godina može do četvrtfinala Lige prvaka. Srna i Gojun, koje je od optimuma udaljila bolest, tjedan su dana više u punom treningu, a njih dvojica ključni su ljudi obrane, od koje polazi igra Zagreba. A koliko Montpellieru i dalje znači klasa rukometnog Maradone, Diega Simoneta, vidjeli smo baš u najlošiji trenutak za Zagreb.

- U Montpellier ne idemo s bijelom zastavom. Znamo da možemo odigrati bolju utakmicu nego u Areni i mislim da se s pravom možemo nadati da ih izbacimo. Vjerujem da će se pitanje pobjednika odlučiti u zadnjih deset minuta. Imamo nekih malih, sitnih ozljeda, ali na to smo u ovom dijelu sezone već navikli - rekao je trener Andrija Nikolić.

 

ZAGREBOV DŽOKER SIROTIĆ: Ime Karpo dobio sam po svecu, kao mali nisam mogao dobaciti do koša. Otišao sam na rukomet

RUKOMETNA LIGA PRVAKA Trener Zagreba: Vjerujem da ćemo pobijediti Montpellier!

Montpellier je ove sezone kod kuće gubio od Barcelone, Veszprema i Magdeburga, pa će zagrebaši, misle li ući među osam, morati napraviti isto što i ovi giganti. No nemaju najsretnija iskustva u Montpellieru. Ondje su ih zadnji put prije dvije i pol godine pokrali crnogorski suci ne priznavši čisti gol Klarice u drugom poluvremenu, kad je lopta prešla gol-liniju. Na kraju su izgubili 23-24 i na kraju su baš za taj jedan gol, odnosno bod, ostali bez osmine finala Lige prvaka. Slali su žalbe EHF-u, ali očekivano - bezuspješno. Ivan Čupić tad je bio najbolji strijelac Zagreba s pet golova.

Što Čupko očekuje danas?

- Normalno je da ćemo i Montpellier i mi probati nešto novo i drugačije, ali to će biti slična utakmica onoj prvoj, borbena i teška s puno preokreta. Ali vjerujem da na karakter, na mišiće, hladnu glavu i veliko srce možemo postići pozitivan rezultat. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Qurcy Ban 03.04.2024.

    Kad se priča o “krađama” za Hajduk, Dinamo, Rijeku… ako je i bilo, to je sve nula spram istog vezano uz RK Zagreb, ili kako se već klub zvao u koje doba… ex. vatreni navijač “Badela”

Komentiraj...
Vidi sve komentare