To je to što me zanima!

Zajec: Ja sam odmah 2010. vidio da će Ademi biti lider! A u derbiju me oduševio novi klinac

Naravno da mi je žao što odlazi jer je bio predvodnik velikih rezultata ove generacije Dinama, ali treba ga razumjeti i zaželjeti mu svu sreću, uz nadu da će se po završetku karijere vratiti u Dinamo, rekao je Zeko
Vidi originalni članak

Arijana Ademija sam u prvi sastav gurnuo još tamo 2010. godine, bez straha, jer se i tada već vidjelo da je pravi igrač, da će biti lider. Izrastao je, uz sve nedaće koje su ga pratile, u jednog od najvećih igrača Dinama, pravog vođu i sjajnog čovjeka. Naravno da mi je žao što odlazi jer je bio predvodnik velikih rezultata ove generacije Dinama, ali treba ga razumjeti i zaželjeti mu svu sreću, uz nadu da će se po završetku karijere vratiti u Dinamo.

Tako je legendarni kapetan Dinama iz 1982. i Ademijev prvi trener u Dinamu Velimir Zajec prokomentirao Ademijev odlazak u Kinu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedna od najvećih legendi kluba iz Maksimira nalazi se na svojevrsnoj turneji po Hrvatskoj na kojoj promovira svoju biografiju “Zeko” pa je na promociji u Svetoj Nedelji govorio i o aktualnostima u Dinamu.

- Dinamo je najjači u ligi, to je jasno, ima ponovno nove nade. Gledao sam nedavno derbi i u tih nekoliko minuta me oduševio mladi Gabriel Rukavina. Baš se vidi da će biti sjajan igrač. Nazvao sam baš bio i njegovog tatu Tomislava Rukavinu, koji je bio moj igrač. Što se aktualne situacije u klubu tiče, vjerujem da će se taj gordijski čvor uspjeti odmotati i da će Dinamo pronaći svoj put, a to je jedino prava privatizacija, bilo velikog kapitala ili puno malih dioničara - kazao je Zajec.

U društvu Zajeca bio je i njegov nekadašnji igrač u Dinamu, ali i Panathinaikosu, Silvio Marić.

- Ta generacija iz osamdesetih, Zeko, Cico, Mlinka, Štef, nama klincima bila je pojam. Zarazili su nas nogometom, a posebno sam sretan što sam na prijelazu iz juniora u seniore radio upravo s Velimirom Zajecom. Imao sam tu sreću na kraju da mi treneri budu i Cico i Zeko. Bili su drugačiji karakterno, pa i kao igrači tada, ali su nama bili sve u tim godinama i napravili su s nama prave rezultate - kazao je Marić.

Velimir Zajec nastavlja svoju turneju promocijom u Jastrebarskom (petak u 19h), Čakovcu (ponedjeljak u 19h) i Koprivnici (idući četvrtak u 19h). Knjiga “Zeko - biografija Velimira Zajeca” puštena je prije godinu dana u prodaju, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i više od 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Dobar, loš, zao 08.03.2023.

    Ademi, ostani.

  • PUN KO BROD 08.03.2023.

    Zeko, dođi u Dinamo i spasi ga

  • no sleep 08.03.2023.

    Veliko hvala braći Mamić na 15 godina dominacije, uskoro slijedi kaljuža ko u ajduka

Komentiraj...
Vidi sve komentare