To je to što me zanima!

Zajedno treniraju, prijatelji su, a sad se bore za mali Globus...

DIRNUO SLOVENCE Nadam se da ćeš ti pobijediti, prijatelju, rekao je Filip Zubčić Žanu Kranjecu kad ga je ovaj prestigao u Adelbodenu i oduševio slovenskog komentatora Urbana Laurenčiča
Vidi originalni članak

Iz utrke u utrku Zubčić pokazuje svoju zrelost. Više nije razigrani dječak, sad je čvrsti atleta. Ipak, ostat će u njemu dovoljno dječačkog žara. Spreman je pogledati pobjedi u oči.

Ove riječi napisao je proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić (40) točno 20 dana prije prve pobjede Filipa Zubčića (27) u Svjetskom kupu. Pomalo proročanski, rekli bismo. Ipak, ne treba čuditi, ako itko poznaje Zubčića to je Kostelić. Ivica je Zubi mentor, ali i prijatelj. A još jedan veliki Zubčićev prijatelj je i sjajni slovenski veleslalomaš Žan Kranjec (27), vodeći u ukupnom poretku za mali Kristalni globus.

MAMA ZUBČIĆ 'Zaspala sam poslije 1. vožnje, a Filipa će možda čekati torta'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zubčić tri utrke prije kraja za dečkom iz Ljubljane zaostaje 56 bodova, ali Kranjec ima prednost domaćeg terena jer će se 14. 3. voziti u Kranjskoj Gori. Međutim, mora se reći da Slovenci vole i Filipa. Njihove simpatije “kupio” je u Adelbodenu. Zubčić je u jednom trenutku imao vodstvo, a prestigao ga je upravo Kranjec. Nije se Zubčić ljutio, dapače, samo je rekao: “Nadam se da ćeš ti pobijediti, prijatelju”.

Tako je i bilo, Kranjec je pobijedio, a Zubčić završio drugi, ali njegove izjave dirnule su slovenskog TV komentatora Urbana Laurenčiča, ali i slovensku skijašku publiku.

SAD NISAM SKIDAO JAKNU... Zubčić: Nema slavlja, idemo jako, razvaliti na kraju sezone!

Članovi hrvatske skijaške reprezentacije često surađuju sa Slovencima, javljaju si dojmove sa staze i drže se zajedno. Nebrojno puno treninga odradili su Zubčić i Kranjec, a sad su rivali za naslov.

Velike šanse za naslov imaju i omraženi Norvežanin Henrik Kristoffersen (25), koji je sa Zubčićem na ratnoj nozi, te iskusni Francuz Alexis Pinturault (28), koji ima pet malih Kristalnih globusa i 29 postolja u Svjetskom skijaškom kupu. Zubčić je konačno postao veliki dečko i sad juriša na vrh.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • K_I_N_G 25.02.2020.

    prva pobjeda u zivotu i vec novinari pisu veliki mali globus, olimpijski prvak, superman.... kak smo mi hrvati simpa narod.. REALNO sumnjam da ce ove sezone ako i ikada ponovit pobjedu.. al jbg nemres tu bit realan..

Komentiraj...
Vidi sve komentare