To je to što me zanima!

'Žalosno je da dovode u pitanje ispravnost moje velike pobjede'

Tuđe neuspjehe ne mogu komentirati i osobno mi je žao što i drugi nisu do sada dobili ovakvu priliku. Ja sam je dobio, nadam se da ću i dalje imati ovakvu strast za boksom, kaže Luka Pupek
Vidi originalni članak

Osvojio je naslov prvaka Mediterana po WBC verziji sa samo 18 godina, pobijedio puno iskusnijeg protivnika i izborio priliku da se bori za juniorski svjetski naslov. No sve to nije bilo dovoljno da Luka Pupek u miru proslavi pobjedu. Kolege boksači su gotovo ogorčeni, razočarani, sa svim strana dopiru priče o "namještenome meču"... Ponukan svim tim pričama mladi boksač se oglasio priopćenjem u kojem stoji ovo:

Žalosno je da nakon ostvarenja jednog od velikih životnih ciljeva, osvajanja ove prestiže titule s 18 godina, za koji sam mukotrpno radio i odricao se, moram odgovarati na medijske spekulacije koje dovode u pitanje ispravnost moje pobjede.

Teško je razumijeti potrebu pojedinaca da nakon borbe koja je održana u organizaciji jedne od najvažnijih boksačkih federacija (WBC), s televizijskim prijenosom uživo, uz suce iz raznih zemalja, supervisora i nazočnost brojnih osoba iz svijeta boksa, nastoje omalovažiti boks i boksače, insinuirajući nemoralno ponašanje, pri čemu šire negativnu sliku o samom boksu kao sportu.

Tuđe neuspjehe ne mogu komentirati i osobno mi je žao što i drugi nisu do sada dobili ovakvu priliku. U mom slučaju za to su zaslužni moj trener Ivan Filipović i njegova ekipa, moj promotor i cijela produkcijska ekipa, koja je napravila vrhunski event, pa WBC, koji mi je pružio šansu, a najviše moja obitelj, koja me je svim srcem podržavala i strahovala zbog moje odluke da krenem na ovaj težak put.

Moj život je bio i ostaje posvećen boksu te se nadam da ću zadržati strast i želju za dokazivanjem i pobjeđivanjem te promicanjem boksa kao plemenite vještine, sa svim atributima plemenitosti i poštenja koje boks zaslužuje.

Luka Pupek,
profesionalni boksač i aktualni WBC prvak Mediterana

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nokšir 25.02.2017.

    sprdnja

  • GB 22.02.2017.

    Eto mali je sada dobio poziv za državno pa da vidimo tog prvaka mediterana :P

  • JimmyButler 22.02.2017.

    A čim se tak podigla bura oko njega, kak se veli: di ima dima, ima i vatre. Nisu se ti svi ljudi za djabe tak pobunili, od par osoba koje su dulje u boksu sam čuo da je taj rang u kojem se on borio u rangu 4.hrvatske lige, znači totalno beznačajno, a prenosilo se na telki, pod pokroviteljstvom Kolinde, a stari mu je neki tajkun ak sam dobro razumio. Inače ta 2 borca kaj su se borili, se nemre pronać ni na kakvoj relevantnoj ljestvici boraca kolko sam skužio po komentarima na razno raznim sajtovima. Uglavnom 99% komentara vrvi negativnošću, znači da nešto tu postoji sigurno u pozadini. Ja inače ne pratim ovo nit me zanima, al komentiro sam baš na temelju tih ostalih komentara koji su mi privukli pozornost

Komentiraj...
Vidi sve komentare