Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Žalosno je da dovode u pitanje ispravnost moje velike pobjede'

'Žalosno je da dovode u pitanje ispravnost moje velike pobjede'
1

Tuđe neuspjehe ne mogu komentirati i osobno mi je žao što i drugi nisu do sada dobili ovakvu priliku. Ja sam je dobio, nadam se da ću i dalje imati ovakvu strast za boksom, kaže Luka Pupek

VIDEO

Osvojio je naslov prvaka Mediterana po WBC verziji sa samo 18 godina, pobijedio puno iskusnijeg protivnika i izborio priliku da se bori za juniorski svjetski naslov. No sve to nije bilo dovoljno da Luka Pupek u miru proslavi pobjedu. Kolege boksači su gotovo ogorčeni, razočarani, sa svim strana dopiru priče o "namještenome meču"... Ponukan svim tim pričama mladi boksač se oglasio priopćenjem u kojem stoji ovo:

Žalosno je da nakon ostvarenja jednog od velikih životnih ciljeva, osvajanja ove prestiže titule s 18 godina, za koji sam mukotrpno radio i odricao se, moram odgovarati na medijske spekulacije koje dovode u pitanje ispravnost moje pobjede.

Teško je razumijeti potrebu pojedinaca da nakon borbe koja je održana u organizaciji jedne od najvažnijih boksačkih federacija (WBC), s televizijskim prijenosom uživo, uz suce iz raznih zemalja, supervisora i nazočnost brojnih osoba iz svijeta boksa, nastoje omalovažiti boks i boksače, insinuirajući nemoralno ponašanje, pri čemu šire negativnu sliku o samom boksu kao sportu.

Tuđe neuspjehe ne mogu komentirati i osobno mi je žao što i drugi nisu do sada dobili ovakvu priliku. U mom slučaju za to su zaslužni moj trener Ivan Filipović i njegova ekipa, moj promotor i cijela produkcijska ekipa, koja je napravila vrhunski event, pa WBC, koji mi je pružio šansu, a najviše moja obitelj, koja me je svim srcem podržavala i strahovala zbog moje odluke da krenem na ovaj težak put.

Moj život je bio i ostaje posvećen boksu te se nadam da ću zadržati strast i želju za dokazivanjem i pobjeđivanjem te promicanjem boksa kao plemenite vještine, sa svim atributima plemenitosti i poštenja koje boks zaslužuje.

Luka Pupek,
profesionalni boksač i aktualni WBC prvak Mediterana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani