To je to što me zanima!

Zamorano: U 'idealnih 11' igrali bi mi Šuker i Ronaldo

Legendarni čileanski nogometaš (43) sastavio je za mjesečnik FourFourTwo najbolju momčad od suigrača s kojima je igrao, a tu je i Davor Šuker
Vidi originalni članak

Nevjerojatna ljevica. Taj je mogao čuda raditi lijevom nogom. I nimalo nisam bio iznenađen što je Davor Šuker bio prvi strijelac Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, rekao je Ivan Zamorano, koji je za ugledni nogometni mjesečnik FourFourTwo sastavio najbolju momčad od suigrača s kojima je igrao u bogatoj karijeri.
Gotovo dvije sezone (1991-1992) zajedno su tresli mreže za Sevillu. Zamorano je izdržao dvije godine, Šuker čak pet sezona.
- Slobodni udarci bili su njegova remek-djela. Čudesan igrač. S obzirom na visinu imao je doista sjajnu tehniku. Sigurno je jedan od najboljih koji su ikad igrali nogomet - iznimno je 43-godišnji Zamorano nahvalio najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti.
Ivan je u profesionalnoj karijeri, koja je trajala 17 godina, zabio 263 gola.

DREAM TEAM
GOLMAN - RINAT DASAJEV

Zvali smo ga Mačka. Bio je izvrstan golman. Ostavio je dubok trag dok je branio za Sevillu. Navijači su ga obožavali. Napadači su teško izlazili na kraj s njim.
DESNI BOČNI - IVAN CORDOBA
Sigurno je bio najbrži branič s kojim sam igrao. Jednostavno je napadačima bilo nemoguće pretrčati ga. Nije bio visok, ali sjajan u skoku. Izvanredan nogometaš.
STOPER - FERNANDO HIERRO
Igrao sam s njim u Real Madridu i moram priznati da je bio najbolji središnji branič na svijetu. Bio je vrlo precizan i zahvaljujući njemu, postigao sam toliko golova.
LIJEVI BOČNI - JAVIER ZANETTI
Iznimno je svestran, može igrati na mnogo pozicija. Sjajan je veznjak, ali još bolji branič. Iako ima 36 godina, iznenađen sam što nije bio na SP-u u Africi.
ZADNJI VEZNI - FERNANDO REDONDO
Sjajno je tehnicirao lopotom. Znao je kad treba usporiti igru, a imao je i osjećaj za ubrzanje igre. Bio je jako discipliniran, jako pouzdan za cijelu momčad.
LIJEVI VEZNI - MICHAEL LAUDRUP
Uvijek sam govorio da taj čovjek ima tri oka. Stalno sam bio na oprezu dok je on imao loptu jer u stanju je stvoriti šansu ni iz čega. Jednostavno, bio je čarobnjak.
DESNI VEZNI - MICHEL
Sjajan igrač, namjestio mi je “milijun” golova. Također iznimno precizan, možeš se pouzdati da će ti lopta stići u točno zamišljen prostor. Sjajan suigrač.
POLUŠPICA - ROBERTO BAGGIO
Igrao sam s njim u Interu dvije godine. Bio je iznimno karizmatičan i najbolji iz cijele talijanske generacije. Toliko je volio igrati da je uživao i dok je gubio...
NAPADAČ - MARCELO SALAS
Bili smo sjajan duet na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. Dovoljno je bilo da ga pogledam i znao sam kamo ide lopta. Izvrstan napadač.
NAPADAČ - RONALDO
Iznimno jak. Koristio se nevjerojatnom tehnikom dok je trčao. Sretan sam što sam igrao s njim dok je bio u najboljoj formi. I sjajan je čovjek, izvan terena.
NAPADAČ - DAVOR ŠUKER
Imao je izvrsnu tehniku iako je bio visok. Davor je bio moj partner u Sevilli, bome smo se nadavali golova. Njegova ljevica je bila čudesna, pa i iz slobodnjaka.
PRIČUVE - TAPIA, AMAVISCA, SEEDORF, RAUL, VIERI, BUTRAGUENO

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ultracross 09.08.2010.

    gore sam napisao da je zanetti mogao u bolji klub.. zapravo sam htio reći da je mogao i u druge velike klubove poput intera.. imao je pred par godina ponude i od manchestera, reala i drugih vrhunskih klubova i nije otišao.. igračina

  • seperate_ways 09.08.2010.

    @ultracross zaboravio si tottija nabrrojit t on je mogao ići u bilo koji klub koji je htio ali je ostao vjeran romi :))

  • ultracross 09.08.2010.

    naravno i javier zanetti, legenda, ikona intera,i isto nikad nije napustio inter i otišao u bolji klub- stara škola.. kad njega vidim u interu uvijek se sjetim one sjajne argentine iz francuske \'98.. zanetti,bati gol,simeone,ortega,sensini.. još mi uvijek nije jasno koji k... je bio maradoni što nije pozvao zanettija u JAR..

Komentiraj...
Vidi sve komentare