To je to što me zanima!

Zanimljiva bitka za najboljeg strijelca Dinama: Drmić već danas može prestići Petkovića...

Josip Drmić i Bruno Petković imaju po 13 golova ove sezone, iako je švicarski napadač od toga čak šest puta zabio u Kupu. Ali, ima i prilično manju minutažu od Petkovića...
Vidi originalni članak

Dinamova bitka za najboljeg strijelca sezone svakim danom postaje sve zanimljivija. I, kao što se očekivalo prije početka sezone, borba za najboljeg topnika Dinama vodi se između dva napadača: Brune Petkovića i Josipa Drmića. Zanimljivo, obojica imaju po 13 golova ove sezone, Petković uz to ima devet, a Drmić sedam asistencija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istina, i ove brojke "mažu oči", Drmić je čak šest (od 13) golova zabio u Kupu. Švicarski napadač po dva gola zabio je Borincima i Splitu, po jedan Lokomotivi i Šibeniku. Bruno Petković preskočio je Borince i Šibenik, a u Kupu ove sezone nije zabio nijednom. Iako je protiv Splita i Lokomotive na terenu bio 196, a Drmić tek 74 minute. I zabio triput.

EKSKLUZIVNO ZA 24SATA: Ivanušec: Čačić nikad nije loše pričao o meni, a ulazak Šimića u svlačionicu nije nikoga naljutio

Petković je cijele sezone bio prva opcija Ante Čačića, što se najviše vidjelo u europskim utakmicama. Hrvatski reprezentativac je devet europskih nastupa započeo od prve minute (odigrao 881 minutu), a Drmić njih tek četiri (ni jedan u grupnoj fazi Lige prvaka) i na terenu proveo 505 minuta.

DOBAR POSAO Dario Šimić riješio nove ugovore četvorici Dinamovih prvotimaca

Petković je preskočio posljednje tri utakmice (Gorica, Šibenik, Lokomotiva) "modrih", a zbog ozljede neće ga još tjednima biti na travnjaku. U tom periodu Drmić se prilično ispromašivao, ali i skupio sasvim solidne brojke. Iskusni napadač zabio je na Šubićevcu, asistirao protiv Gorice (Ljubičiću) i Lokomotive (Ivanušecu). I protiv "lokosa" odradio prilično dobru utakmicu.



A Igor Bišćan vjeruje kako će Dinamova "osamnaestica" nastaviti u tom stilu, biti najopasnija karika "modrih" i danas kad u Maksimir stiže Slaven Belupo. Pa i kako će već protiv "farmaceuta" stići do 14. gola sezone, na klupskoj ljestvici konačno prestići i Petkovića.

ZUDIN STIGAO IZ ŠAHTARA Pioniri Hajduka srušili Dinamo za finale kupa, zabio Ukrajinac

Drmića ugovor s Dinamom veže do lipnja 2024. godine, sasvim je izvjesno kako će se 31-godišnji napadač do tada i zadržati u Maksimiru. Bez obzira što Dario Šimić kontinuirano razmišlja o dovođenju mladih napadačkih aduta, prije svih Matije Frigana (Rijeka) i Žana Vipotnika (Maribor).

DINAMOVA UZDANICA Robert Ljubičić otkrio zašto je izabrao Hrvatsku te tko je 'krivac' za njegovu frizuru

Drmić pak sljedećih tjedana može igrati bez pritiska, ne prijeti mu da ga, zbog slabije igre u prvih 45 minuta, trener odmah zamijeni na poluvremenu. A to mu se ove sezone kod Čačića dogodilo čak šest puta. Ali Drmić mora, barem do povratka Petkovića, zabijati. Ili, kao u zadnje vrijeme, asistirati. Samo tako će postati važna karika Dinama u pohodu na ovosezonski naslov prvaka. I o njemu se neće pričati kao o ljetnom promašaju “modrih”...

Idi na 24sata

Komentari 75

  • lopta je kockasta 🤣 15.04.2023.

    Dali mogu njih dvojica zajedno prestici Livaju kralja nogometa u Hrvata? Ne mogu naravno. 🤣🤣🤣🤣🤣👍

  • metallica 15.04.2023.

    Petko je Romario de Souza Faria za sve napadače u Hnl-u.Samo da ima malo više volje.

  • vanek 15.04.2023.

    Petkovic je i u Dinamu i reprezentaciji pokazao svoju vrijednost.Stoperi ga tuku; navlače.skacu po njemu,svi to zaboravljate.Nije cudo sto je cesto ozlijeđen. Uz sve to zabija odlučujući golove,asistira;a što bi tek bo da Dinamu suđe penale ko Hajduku

Komentiraj...
Vidi sve komentare