To je to što me zanima!

Zašto ga zovu 'hodajuća nevolja'? Od teškog loma noge do borbe za milijun dolara

Cro Copov učenik Ante Delija pobijedio je jednog od favorita za osvajanje turnira Denisa Goltsova te se sada nalazi na korak do osvajanja milijun dolara
Vidi originalni članak

Ante ‘Walking Trouble’ Delija (30, 19-4) hrabrim je nastupom ušao u finale PFL-ova teškaškog turnira pobijedivši odličnog Denisa Goltsova (30, 27-10) koji je bio jedan od favorita za osvajanje turnira, ali pokazao je Delija, kako je i sam rekao, da je spreman pobijediti sve!

POGLEDAJTE VIDEO: Ante Delija

Zbog čega je Ante dobio nadimak 'hodajuća nevolja' u jednom od intervjua za 24sata rekao je:

- Nadimak mi je dao jedan prijatelj. To se dogodilo spontano i tako je i ostalo.

Delija se već trebao boriti na UFC-u 251 protiv Marcina Tybure, borca od kojeg je izgubio, a nije iz poprilično bizarnog razloga, počinje priču Ivan Dijaković, menadžer spomenutog MMA borca.

- Ta priredba bila je 11. srpnja 2020., a Deliju su vidjeli kao zamjenu. UFC-ov ‘matchmaker’ poslao mi je poruku u pola 4 ujutro, pitao je je li Ante zainteresiran. Probudio sam se u 7.30, odmah sam zvao Antu i Mirka Filipovića, oni su odgovorili potvrdno, ali bilo je kasno. U tih par sati već su našli drugog borca - objašnjava Dijaković, a sve je to za Novu TV tada potvrdio i sam Ante:

- Bio sam iznenađen, uzbuđen jer je to moj san. Već duže vrijeme smo bili s njim u pregovorima, imali poziv i ovo ljeto, ali dogodile su se neke okolnosti da nismo mogli ići i sad smo dobili priliku koju želimo iskoristiti - rekao je 'Walking Trouble'.

Ipak, čelnici UFC-a obećali su Deliji novu priliku, čim se otvori mjesto u teškaškom rosteru. I dali mu je - potpisao je ugovor na četiri borbe.

- Dugo je bio na njihovu radaru, baš ga cijene. Ogroman je potencijal, u najboljim je godinama, ima dobrih deset godina karijere.

Otkad trenira kod Mirka, baš je jako napredovao - objašnjava Dijaković, a Cro Cop je objasnio:

- To je ono što Ante sprema, što želi, za što živi i sprema se. Nije još na 100, ali je na dobrih 80 posto već sada, jučer smo radili testni sparing i odradi četiri runde bez problema u kardio smislu, dominira. Zadovoljan sam sa njegovom formom - rekao je Mirko za Novu TV u rujnu prošle godine.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Delijin protivnik trebao je biti neugodni Francuz Ciryl Gane (30), privremeni prvak teške kategorije UFC-a, ali borba je nažalost otkazana. Gane i Delija trebali su se boriti na Fight Islandu u Abu Dhabiju, ali sve je propalo u posljednji trenutak jer je PFL obavijestio UFC kako je hrvatski borac još uvijek ugovorom vezan za njihovu organizaciju. Radi se o promociji koja organizira turnire, koji traju jednu sezonu, a pobjednik svake težinske kategorije odnosi milijun eura.

Prošle godine sezona PFL-a nije se održala zbog pandemije korona virusa pa je Delija smatrao da mu je ugovor istekao 19. veljače 2020. godine.

PFL je imao jednostranu opciju produljiti mu ugovor na još dvije sezone, a to su i učinili. Ipak, Delija tvrdi da uvjeti tog ugovora nisu ispoštovani, jer, kako kaže, nije dobio honorar, ili barem neku kompenzaciju za propalu sezonu.

Iako je prvi meč u lovu na milijun dolara završio razočaravajuće za Antu 'Walking Trouble' Deliju (30, 18-4) uspio se vratiti na najbolji mogući način i ostati u igri za titulu najboljeg teškaša PFL-a. 

Nakon što je nastup zbog nemogućnosti dobivanja vize otkazao Hatef Moeil (34, 10-4), na njegovo je mjesto uskočio Amerikanac Chandler Cole (33, 8-3) te pokušao iznenaditi hrvatskog borca, ali učenik Mirka 'Cro Copa' Filipovića bio je na visini zadatka i završio protivnika tehničkim nokautom krajem prve runde.

Sljedeća stepenica bio je prema mnogima prvi favorita turnira, Rus Denisa Goltsova kojeg je Delija noćas pobijedio. Na kraju treće runde, suci su dugo vijećali, ali su jednoglasno odlučili kako je pobjednik meča naš Ante Delija koji je tako ušao u finale PFL-ova turnira te će se tamo naći 27. listopada protiv Brune Cappelozze (32,13-5) koji je nokautirao Jamellea Jonesa (33, 12-7).

A put nije bio toliko jednostavan jer su mnoge ozljede 'prošarale' Delijinu karijeru.

- Imao sam šest operacija, ali nikad nisam odustao. Poslije loma noge došao sam kod Cro Copa, on mi je sredio borbu u Japanu i onda se otvorilo. Uvijek 'poslije kiše dolazi Sunce' - rekao je Delija. 

Njihova suradnja počela je kad se Cro Cop spremao za Rizin Grand Prix te ga je pozvao da dođe s njime sparirati. 

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Antom Delijom!

- Imao je velike ozljede i pehove. Prvi je imao vanjski prijelom potkoljenice pa je otišao na PFL sezonu, pobijedio teškog protivnika i slomio palac pa potonuo. Onda sam mu rekao: 'Ante, mlad si još. Pred tobom je budućnost i karijera, samo treniraj i ulaži u sebe, na kraju će se isplatiti' - rekao je Mirko. 

I isplatilo se. Nakon pobjede na Rusom Denisom Goltsovom, emocije hrabrog Dubrovčanina su se slomile te je pao pod noge Mirku Filipoviću koji ga je tješio, ohrabrio i rekao mu da su suci jednoglasno odlučili da je on pobjednik. 

Na putu do osvajanja vrtoglavih milijun dolara stoji mu još samo Bruno Cappelozza od kojeg je u prvom meču iznenađujuće izgubio, a priliku za revanš dobit će 27. listopada.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • napiši 22.08.2021.

    Volim Antu jer je naš ali smatram da on nije kapacitet za nešto više...Kad vidim kako Mirko likuje na ovoj fotografiji gadi mi se...Ono gledajte ljudi koja sam ja veličina i kako ovaj kao curica plače na mom ramenu iz zahvalnosti...

  • 21.08.2021.

    Samo jako...💪💪💪💪👊👊👊👊

  • sukitomo 20.08.2021.

    Ante bravo i sretno sve do ufc

Komentiraj...
Vidi sve komentare