To je to što me zanima!

Zašto je bio u vrhu niz godina? Evo što jede Roger Federer...

Kako je moguće toliki niz godina igrati na takvom vrhunskom nivou? Jasno da je jako važna - prehrana! Poznato je da je Roger veliki gurman, pogledajte kako je brinuo za svoje tijelo
Vidi originalni članak

Nažalost, doći će i taj tužan dan, kada će legendarni Roger Federer (41) odigrati posljednji meč u karijeri. I to ubrzo. Švicarski tenisač objavio je kako će Laver Cup biti njegov posljednji turnir u karijeri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog operacije koljena zadnji je meč odigrao još tamo u srpnju prošle godine, a nakon tako duge stanke povratak vrhunskom sportu jako je težak. Vjerojatno i nemoguć kada se radi o osobi u 42. godini života. A i on se nema kome dokazivati.

JAVIO SE NOVAK Đokovićeva oda Federeru: Teško je proživljavati ovo. Vodili smo velike bitke više od desetljeća ŠVICARSKI FENOMEN Je li moguće: Ulaznica za zadnji Federerov meč prodaje se na internetu za 80.000 eura!

Njegova veličanstvena karijera trajala je čak 24 godine. Među profesionalce je ušao 1998., a u Milanu 2001. osvojio prvi naslov. Prvi od ukupno 103! Najplodniju godinu imao je 2006. kada je osvojio 12 turnira među kojima su bila tri GS-a i četiri Mastersa. Impresivan je podatak da je Federer prvi put bio ATP broj jedan 2004. godine, a zadnji 2018.

Pa, kako je moguće toliki niz godina igrati na takvom vrhunskom nivou? Jasno da je jako važna - prehrana! Poznato je da je Roger veliki gurman.

- Volim talijanske, japanske i indijske restorane dok zimi volim jesti fondi i raklet. Dva sata prije svakog meča pojedem tanjur tjestenine s laganim umakom. I ne radim to zato što sam dio nekakve kampanje za tjesteninu. Radim to preko 20 godina - otkrio je Federer.

Dan započinje žitaricama ili vaflima s džemom i medom. Ujutro pod obavezno popije sok od cijeđene naranče i kavu. Za ručak uglavnom jede tjesteninu s umakom, ponekad uz to uključi i meso. Za užinu konzumira proteinske pločice i banane.

Večera najčešće po restoranima s obitelji, a tada često jede meso ili ribu. Pred turnire smanjivao je unos mesa u organizam, a trudio se što više smanjiti unos mliječnih proizvoda u organizam.

POZDRAV ZADNJEG TRENERA Ljubičić o Federeru: Nemoguće je bilo igrati protiv njega, digao je svjetski tenis na višu razinu KRAJ TENISKE KARIJERE Serena se zahvalila Federeru: Inspirirao si milijune, kao i mene. Dobrodošao u mirovinu

- Ne želim da me pamte samo kao najboljeg ili jednog od najboljih tenisača zbog mojih pobjeda. Nadam se da će me ljudi u budućnosti pamtiti kao ambasadora tenisa, moje zemlje i obitelji. Želim raditi na razvijanju sportskog duha i na mjestima gdje tenis nije razvijen - rekao je Federer.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mitijamatic 22.09.2022.

    I ja svako jutro doruckojem domaci spek,i bjeli luk,i igram po cjeli dan po oranicama,i sumama.....

  • driver696 18.09.2022.

    Naslov vrijedan divljenja... 💪

  • mark9_1 17.09.2022.

    Dali još plače kad izgubi meć?

Komentiraj...
Vidi sve komentare