To je to što me zanima!

Zašto je Saka pucao penal? Igrači su se šokirali kad su čuli

Engleski reprezentativci su poslije svakog treninga pucali penale, a Bukayo Saka je bio nepogrešiv. I upravo zbog toga je Gareth Southgate odlučio da on izvodi jedanaesterac protiv Italije
Vidi originalni članak

Mnogi su se šokirali kada su vidjeli kako 19-godišnji Bukayo Saka uzima loptu i sprema se izvesti posljednji penal u finalu Eura. Ogromna očekivanja i pritisak cijele Engleske pao je na njegova mlada leđa. Ekspresije lice odavale su da se boji i da ga je strah, djelovao je uplašeno, no izbornik Gareth Southgate ga je bacio u vatru. Mladić nije izdržao. Donnarumma mu je obranio i donio Italiji naslov europskog prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To je i dalje glavna tema u Engleskoj. Southgatea je zbog toga osudila otočka javnost. Mnogima nije jasno zašto je engleski izbornik uopće dao Saki da izvodi jedanaesterac i to dok je imao na raspolaganju iskusnije igrače poput Sterlinga, Shawa, Grealisha. Itekako je bio svjestan da će ga svi osuditi ako promaši.

U tako važnom trenutku, gdje je ulog ogroman, svu odgovornost baciti na mladog igrača uopće nema smisla, no engleski mediji su otkrili kako je uopće došlo do toga da Saka dobije ovakvu odgovornost.

Naime, engleski reprezentativci su od rujna prošle godine poslije svakog treninga izvodili jedanaesterce, a mladi Saka niti jedan nije promašio. Evidenciju je vodio pomoćnik Steve Holland pa tako Daily Mail piše kako je igrač Arsenala bio uspješniji i od Grealisha i od Sterlinga, koje mnogi prozivaju jer nisu preuzeli odgovornost. Iza Sake na ljestvici su bili Rashford i Sancho, koji su krajem drugog produžetka ušli samo zbog jedanaesteraca. No, i oni su promašili.

Southgate je tako još i prije finala s Italijom znao tko će izvoditi penale ako do njih uopće dođe, no engleske reprezentativce je svejedno šokirala njegova odluka. Nisu mogli vjerovati kad su čuli da će 19-godišnjak pucati tako važan penal, u borbi za prvi trofej nakon 55 godina. I sam Grealish je rekao kako je htio pucati penal, ali Southgate je odlučio drugačije. 

No, koliko god Saka bio uspješan na treninzima, to je neusporedivo s ovakvim trenutkom. Jedno su treninzi, a nešto sasvim drugo finale Eura. Gdje te gleda više milijuna ljudi, gdje su očekivanja i pritisak ogromni. Možeš postati heroj ili tragičar. Saka je podlegao tome pritisku.

I nažalost, postao žrtveno janje i meta brojnih gnjusnih uvreda. To nikako nije zaslužio. On je najmanje kriv.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • bcelija 14.07.2021.

    Baš je odlično izveo penal, razveselio je cijelu Europu. Bravo Saka!

  • zera 14.07.2021.

    Momak apsolutno nije kriv, šta te iskusne zvjezde nisu utakmicu rješili prije pa penala nebi ni bilo, Inače mi je drago šta englezi nisu osvojili.

  • 13.07.2021.

    Ovaj Engleski trener mi liči na štakora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare