To je to što me zanima!

Zatvaraj rupe! Hrvatska prima dva gola po utakmici, Dalić je iskušao šest stoperskih parova

U zadnjih devet utakmica Hrvatska je primila gol baš na svakoj, ukupno 18 pogodaka. Osam je mjeseci do Eura, a standardiziranoj obrani nismo ni blizu...
Vidi originalni članak

Jako me brine kako primamo golove, pa Turci u prvom poluvremenu nisu imali pravu situaciju pred našim golom, a mi gubimo 2-1! Svaki put kad su prešli centar bio je gol.

Očajavao je - da, sad je već to pravi izraz - Zlatko Dalić nakon remija 3-3 u Istanbulu. I 18. primljenoga gola u zadnjih devet utakmica, od posljednje u kojoj suparnik "vatrenima" nije zabio, potiv Mađarske na Poljudu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dakle, dva gola po susretu prima svjetski doprvak u zadnjih godinu dana.

Mijenjao je Dalić stopere, od standardnog dvojca koji je iznio SP u Rusiji Lovren se preselio u Zenit i zadržao razinu forme, a Vida je osjetno pao. Ćaleta Car se vratio u reprezentativno društvo, a u tih zadnjih devet susreta u početnoj je postavi izbornik izmijenio čak sedmoricu središnjih braniča!

Lovren i Vida počeli su zajedno u tri utakmice, Lovren i Ćaleta Car u dvije, a po jednu su započele kombinacije Vida - Ćaleta Car, Perić - Ćaleta Car, čak i Jedvaj - Škorić, te u srijedu Vida - Pongračić. U subotu protiv Švedske neće biti ni Lovrena (žuti kartoni), vjerojatno ni Vide (pozitivan na korona virus).

Dakle, Dalić u proljeće uoči Eura i u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. ulazi miljama daleko od standardizirane obrane. Da, Ćaleta već ima mnogo utakmica protiv top suparnika u nogama, odlični Perić se oporavio, na Pongračića treba najozbiljnije računati..., ali ni jedna se kombinacija nakon SP-a nije stigla uigrati.

Da i ne spominjemo bekove, koji su također važan dio uže obrane: Vrsaljko nikako da se oporavi, Jedvaj je ispao iz forme, Uremović tek ušao u reprezentaciju i krpa poziciju koja nije njegova, a na lijevoj strani Barišića je izbacila ozljeda pa je šansu dobio Melnjak.

Rezultat? Golove primamo kao na traci! A opet, Hrvatska je tu, u europskom vrhu, suvereno prošla kvalifikacije za Euro, pobijedila Švedsku u Ligi nacija, 'potukla' se s Francuzima... Jer vezna linija nam je svjetska, napad obećavajući.

Pred Dalićem je osam mjeseci da do Eura uštima i obranu.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • PIÑK 13.11.2020.

    Uzalud sve moguće kombinacije kad je u svim kombinacijama Vida.Jedino mi nije jasno kako oni koji tobože analiziraju igru ,jednostavno preskoće njegovu igru , kretnje na terenu,reakcije ,sinhriniziranost s bekovima  samostalno iznišenje lopte iz obrambene zone,reakcija i posravljanje prilikom prekid.I najbitnije koliko su golova zabili igraći koje je in preuzimao.Ako to pogledate,onda i debilu bi bilo jasno da je on za šišanje trave a ne za stoperski par.

  • Titusvon Jarek 13.11.2020.

    Dalić je profitiral od dobro uigrane ekipe koju je pripremio Kovač. Od Kovačevog rada profitira Hansi Flik iz Bayerna i Andi Hütter iz Frankfurta. Sad kad trebaju sami nekaj napraviti pocelo je šepati.

  • Moriento Fernandes 13.11.2020.

    Dalic igra protiv Francuza,Engkeza,Portugalaca,Argentine.....prije Dalica se igralo sa San Marinom,Estonijom,Latvijom.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare