Obavijesti

Sport

Komentari 72

Zatvaraj rupe! Hrvatska prima dva gola po utakmici, Dalić je iskušao šest stoperskih parova

Zatvaraj rupe! Hrvatska prima dva gola po utakmici, Dalić je iskušao šest stoperskih parova
8

U zadnjih devet utakmica Hrvatska je primila gol baš na svakoj, ukupno 18 pogodaka. Osam je mjeseci do Eura, a standardiziranoj obrani nismo ni blizu...

VIDEO

Jako me brine kako primamo golove, pa Turci u prvom poluvremenu nisu imali pravu situaciju pred našim golom, a mi gubimo 2-1! Svaki put kad su prešli centar bio je gol.

Očajavao je - da, sad je već to pravi izraz - Zlatko Dalić nakon remija 3-3 u Istanbulu. I 18. primljenoga gola u zadnjih devet utakmica, od posljednje u kojoj suparnik "vatrenima" nije zabio, potiv Mađarske na Poljudu.

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' uoči Francuza 01:35

Dakle, dva gola po susretu prima svjetski doprvak u zadnjih godinu dana.

Mijenjao je Dalić stopere, od standardnog dvojca koji je iznio SP u Rusiji Lovren se preselio u Zenit i zadržao razinu forme, a Vida je osjetno pao. Ćaleta Car se vratio u reprezentativno društvo, a u tih zadnjih devet susreta u početnoj je postavi izbornik izmijenio čak sedmoricu središnjih braniča!

Hrvatska - Grcka

Lovren i Vida počeli su zajedno u tri utakmice, Lovren i Ćaleta Car u dvije, a po jednu su započele kombinacije Vida - Ćaleta Car, Perić - Ćaleta Car, čak i Jedvaj - Škorić, te u srijedu Vida - Pongračić. U subotu protiv Švedske neće biti ni Lovrena (žuti kartoni), vjerojatno ni Vide (pozitivan na korona virus).

International Friendly - Turkey v Croatia

Dakle, Dalić u proljeće uoči Eura i u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. ulazi miljama daleko od standardizirane obrane. Da, Ćaleta već ima mnogo utakmica protiv top suparnika u nogama, odlični Perić se oporavio, na Pongračića treba najozbiljnije računati..., ali ni jedna se kombinacija nakon SP-a nije stigla uigrati.

Susret Hrvatske i Slovaèke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Da i ne spominjemo bekove, koji su također važan dio uže obrane: Vrsaljko nikako da se oporavi, Jedvaj je ispao iz forme, Uremović tek ušao u reprezentaciju i krpa poziciju koja nije njegova, a na lijevoj strani Barišića je izbacila ozljeda pa je šansu dobio Melnjak.

Rezultat? Golove primamo kao na traci! A opet, Hrvatska je tu, u europskom vrhu, suvereno prošla kvalifikacije za Euro, pobijedila Švedsku u Ligi nacija, 'potukla' se s Francuzima... Jer vezna linija nam je svjetska, napad obećavajući.

Pred Dalićem je osam mjeseci da do Eura uštima i obranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe