To je to što me zanima!

Zatvorena utakmica za javnost: Petkoviću stradao kvadriceps, u finišu su zabijali Gurlica i Štefulj

U Maksimiru doista svjedočimo utakmici koja nema baš nikakvog smisla. Teren je natopljen vodom, ne može se igrati po travi, a uz Brunu Petkovića u prvih 35 minuta ozlijedio se i jedan igrač Brava
Vidi originalni članak

Dinamo je u generalnoj probi prije nastavka prvenstva i dvoboja s Goricom (21. siječnja) s 2-0 svladao slovenskog prvoligaša Bravo. Ante Čačić odlučio je "zatvoriti" utakmicu za javnost, nije bilo ni TV prijenosa, a strijelci su bili Gurlica i Štefulj. Oba puta iz kornera, obje asistencije upisao je Bulat.

Dinamo je prvi zaprijetio u 11. minuti, Ivanušec  je odigrao za Bočkaja čiji dobar udarac s lijeve strane brani Fink. U nastavku akcije se Menalo nije najbolje snašao pred suparničkim vratima. Lijep je pokušaj iz daljine u 18. minuti imao Ivanušec, lopta je otišla iznad gola. Slovenci su prvi put bili opasni u 22. minuti, ali Livaković je obranio prizeman pokušaj Bosilja.

Dinamova klupa primila se za glavu u 24. minuti. Bruno Petković je prodao jedan "tunel" suparničkom igraču na sredini terena, došlo je do njihovog sudara, a hrvatski napadač pao je travu, odmah prema klupi pokazao kako treba zamjenu. Liječnička služba odmah mu je ukazala pomoć, ali Petković je šepajući otišao u svlačionicu. Kako saznajemo, Dinamov je napadač dobio udarac u kvadriceps, tek će dodatni pregledi pokazati težinu Petkovićeve ozljede. Dinamo je četiri minute igrao s igračem manje, pa je u igru ušao Drmić.

Ubrzo se i gostima ozlijedio jedan igrač (Svetlin), prilika više nije bilo, a sudac Pečarić je prvo poluvrijeme prekinuo 20-tak sekundi prije isteka 45 minute. I u tim su trenucima igrači obje momčadi pohitali u svlačionicu. Doista nije jasno čemu služi ova utakmica, lopta je više u zraku nego na podlozi, a koliko se god igrači paze u prvom dijelu su Petković i Svetlin izvukli deblji kraj. 

Dinamo je drugo poluvrijeme otvorio s brojnim promjenama, ali i dobrim pokušajem Bočkaja koji je otišao pored gola. Nogometaši Brava su opasni bili u 57. minuti, Kurtovič je s lijeve strane šutirao preko gola. Ante Čačić je poslije pola sata u igru ubacio mlade snage, Bravo je odmah "došlo do zraka". Skoro i do penala nakon što je Moharrami u kaznenom prostoru bespotrebno rukama povlačio suparničkog igrača, ali sudac se nije oglasio...

Dinamo je do gola stigao u 72. minuti. Bulat je izveo korner s lijeve strane, a Gurlica bio najviši u skoku i glavom pogodio za 1-0. U zadnjim minutama za 2-0 zabio je Štefulj.

Strijelci: 1:0 - Gurlica (72), 2-0 - Štefulj (90).
Dinamo (4-4-2): Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić - Menalo, Ademi, Ivanušec, Bočkaj - Emreli, Petković (od 28. Drmić).
Dinamo (4-3-3, drugo poluvrijeme): Nevistić -. Moharrami, J. Šutalo (od 58. Theophile), Perić (od 58. Gurlica), Bočkaj (od 58. Štefulj) - Bulat, Ademi (od 58. Brkljača), Ljubičić (od 58. Vrbančić) - Emreli (od 58. Lukanić), Drmić, Ivanušec (od 58. Rukavina).
Bravo: Fink, Španring, Katinić, Križan, Jakšić, G. Trdin, Selan, Kramarič, Svetlin (od 35. Marjanac), Kurtović, Bosilj (još su igrali: Orbanić, Trontelj, K. Trdin, Kavčić, Novnik, Nsana, Porič, Kurež, Pučnik)

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Antitovar * *_180 18.01.2023.

    Bravo Stefulj !!!!

  • MatanGalantar 17.01.2023.

    prčija ima sreće što Gorica igra tri dana prije zaostalu utakmicu.. neka Breznija

  • a e 4 6_677 17.01.2023.

    kao i obicno ruznimir nigdi nikoga 🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare