Obavijesti

Sport

Komentari 62

Zatvorena utakmica za javnost: Petkoviću stradao kvadriceps, u finišu su zabijali Gurlica i Štefulj

Zatvorena utakmica za javnost: Petkoviću stradao kvadriceps, u finišu su zabijali Gurlica i Štefulj
4

U Maksimiru doista svjedočimo utakmici koja nema baš nikakvog smisla. Teren je natopljen vodom, ne može se igrati po travi, a uz Brunu Petkovića u prvih 35 minuta ozlijedio se i jedan igrač Brava

VIDEO

Dinamo je u generalnoj probi prije nastavka prvenstva i dvoboja s Goricom (21. siječnja) s 2-0 svladao slovenskog prvoligaša Bravo. Ante Čačić odlučio je "zatvoriti" utakmicu za javnost, nije bilo ni TV prijenosa, a strijelci su bili Gurlica i Štefulj. Oba puta iz kornera, obje asistencije upisao je Bulat.

Dinamo je prvi zaprijetio u 11. minuti, Ivanušec  je odigrao za Bočkaja čiji dobar udarac s lijeve strane brani Fink. U nastavku akcije se Menalo nije najbolje snašao pred suparničkim vratima. Lijep je pokušaj iz daljine u 18. minuti imao Ivanušec, lopta je otišla iznad gola. Slovenci su prvi put bili opasni u 22. minuti, ali Livaković je obranio prizeman pokušaj Bosilja.

Dinamova klupa primila se za glavu u 24. minuti. Bruno Petković je prodao jedan "tunel" suparničkom igraču na sredini terena, došlo je do njihovog sudara, a hrvatski napadač pao je travu, odmah prema klupi pokazao kako treba zamjenu. Liječnička služba odmah mu je ukazala pomoć, ali Petković je šepajući otišao u svlačionicu. Kako saznajemo, Dinamov je napadač dobio udarac u kvadriceps, tek će dodatni pregledi pokazati težinu Petkovićeve ozljede. Dinamo je četiri minute igrao s igračem manje, pa je u igru ušao Drmić.

Ubrzo se i gostima ozlijedio jedan igrač (Svetlin), prilika više nije bilo, a sudac Pečarić je prvo poluvrijeme prekinuo 20-tak sekundi prije isteka 45 minute. I u tim su trenucima igrači obje momčadi pohitali u svlačionicu. Doista nije jasno čemu služi ova utakmica, lopta je više u zraku nego na podlozi, a koliko se god igrači paze u prvom dijelu su Petković i Svetlin izvukli deblji kraj. 

Dinamo je drugo poluvrijeme otvorio s brojnim promjenama, ali i dobrim pokušajem Bočkaja koji je otišao pored gola. Nogometaši Brava su opasni bili u 57. minuti, Kurtovič je s lijeve strane šutirao preko gola. Ante Čačić je poslije pola sata u igru ubacio mlade snage, Bravo je odmah "došlo do zraka". Skoro i do penala nakon što je Moharrami u kaznenom prostoru bespotrebno rukama povlačio suparničkog igrača, ali sudac se nije oglasio...

Dinamo je do gola stigao u 72. minuti. Bulat je izveo korner s lijeve strane, a Gurlica bio najviši u skoku i glavom pogodio za 1-0. U zadnjim minutama za 2-0 zabio je Štefulj.

Strijelci: 1:0 - Gurlica (72), 2-0 - Štefulj (90).
Dinamo (4-4-2): Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić - Menalo, Ademi, Ivanušec, Bočkaj - Emreli, Petković (od 28. Drmić).
Dinamo (4-3-3, drugo poluvrijeme): Nevistić -. Moharrami, J. Šutalo (od 58. Theophile), Perić (od 58. Gurlica), Bočkaj (od 58. Štefulj) - Bulat, Ademi (od 58. Brkljača), Ljubičić (od 58. Vrbančić) - Emreli (od 58. Lukanić), Drmić, Ivanušec (od 58. Rukavina).
Bravo: Fink, Španring, Katinić, Križan, Jakšić, G. Trdin, Selan, Kramarič, Svetlin (od 35. Marjanac), Kurtović, Bosilj (još su igrali: Orbanić, Trontelj, K. Trdin, Kavčić, Novnik, Nsana, Porič, Kurež, Pučnik)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica