To je to što me zanima!

Dinamo u finalu Kupa, Rijeci tri crvena kartona na Kantridi

Nakon napetog i ne previše lijepog uzvrata polufinala Kupa Dinamo je postao drugi finalist. "Modri" su na Kantridi odigrali 0-0 s Rijekom i izborili ogled sa Splitom
Vidi originalni članak

Dinamo je u užarenoj atmosferi Kantride obranio prednost iz prve utakmice polufinala Kupa (2-1) i izbacio branitelja naslova Rijeku. Bijeli i "modri" odigrali su ogled bez priznatih golova (0-0); Rijeci je poništen Ivančićev gol zbog zaleđa, a kraj su dočekali s čak tri crvena kartona.

Riječani su bolje otvorili utakmicu, svjesni da moraju zabiti žele li proći u finale. Od prvog zvižduka Marija Zebeca iz Varaždina Kekova je momčad dominirala. U četvrtoj minuti Radošević je pokušao zabiti iz slične situacije kao kad je bijelima donio bod u prvenstvenom derbiju, ali nije pogodio okvir.

Gomilale su se opasne lopte pred Ježinom, ali obrana "modrih" nije dozvolila šut u svoj okvir. A onda je Dinamo bljesnuo na suprotnoj strani. Najbolju priliku prvog dijela imao je Junior Fernandes u 38. minuti kad ga je Machado uposlio iz slobodnjaka s desne strane, a Čileanac na petercu zakucao loptu u - prečku.

U završnici prvog poluvremena Rijeka je ponovno imala dobru šansu, ovaj put nakon Sharbinijeva skraćenog kornera. Prvo je Lešković loše zahvatio loptu, potom Tomečak iz daljine promašio gol. Nisu Riječani mogli pogoditi okvir sve do 49. minute i mlakog pokušaja Močinića kojemu je u prvom poluvremenu stradala glava.

Zoran Mamić u nastavku je uveo Hillela Soudanija, a Alžirac je imao tri vrlo dobre prilike za rješenje utakmice; iz kontre, potom nakon kornera Machada, pa i nakon ubačaja Pjace: ništa nije ušlo. Rijeka je uglavnom pokušavala iz daljine, kao kad je Sharbini testirao preciznost u 62. minuti, ali nije bilo većeg uzbuđenja.

Rijeka je u završnici došla do toliko željenog gola, ali joj nije priznat zbog zaleđa. Marin Tomasov pucao je s lijeve strane, Ježina obranio, a Josip Ivančić zabio na odbijenu loptu. Ipak, riječki napadač nalazio se u zaleđu, a pomoćnik digao zastavicu. Izazvao je to val nezadovoljstva kod domaćih igrača, pa su Jugović i Vešović dobili crvene kartone. Ipak, već su bili izašli iz igre.

Stiskali su domaći nogometaši u završnici i još nekoliko puta ušli u šesnaesterac, ali "modri" su se nekako uspjeli obraniti. Marin Leovac u nadoknadi je zbog prigovora zaradio i treći crveni u domaćim redovima. Rijeka je na kraju više dominirala, Dinamo imao zrelije prilike, a remi se čini najrealnijim ishodom.

Kek: Nisam ljut kad znam kako to ide

Čestitam Dinamu, ali prije svega svojim igračima. Hvala publici koja nas je nosila 93 minute. Suđenje? Nisam ljut kad znam kako to ide, malo sam razočaran, rekao je Matjaž Kek, pa su ga pitali što misli pod tim da zna kako to ide:

- Malo sam razočaran, ali vratit će se to kad-tad. Moram vidjeti situaciju kod poništenog gola.

Mamić: Uvijek ima onih koji se ljute

Čestitam Rijeci na dobroj utakmici. Dinamo je napokon u zadnjih mjesec dana doživio emotivnu utakmicu. Uvijek ima onih koji se ljute, ali gledajući dvije utakmice, mislim da je Dinamo zasluženo prošao u finale, kazao je Zoran Mamić, trener Dinama.

U prvom poluvremenu Dinamo je bio dosta slab.

- Bili smo nekako prazni, fizički potrošeni, u prvom poluvremenu malo u grču, a pred kraj smo se malo nesvjesno povukli, pa je bilo opasnosti pred našim golom.

Trenera Dinama zamolli su da prokomentira scenarij finala Kupa sa Splitom pred svega nekoliko tisuća ljudi, aludirajući na slabu posjećenost na Maksimiru. No još se uvijek treba utvrditi tko će ugostiti finale.

- Ne mogu prejudicirati koliko će biti gledatelja - rekao je Mamić, pa završio sa suđenjem:

- Ja sam zadovoljan. Ja sam bio taj koji se ljutio zadnji put, a netko drugi se može ljutiti danas.

Hrvatski nogometni kup, polufinale, uzvratna utakmica:

  • Rijeka - Dinamo 0-0 (prva utakmica 1-2)
Idi na 24sata

Komentari 216

  • Blekso_1 23.04.2015.

    uz pojačane napore u finale će se privesti stotinjak gledatelja

  • 779danai4ure 22.04.2015.

    a ja opet promašija ,tako mi i triba kad se kladin na favorita ,a ne na dinama. reka bi giboni;drugi puta ću pametnije

  • Sokol ga nije volio 22.04.2015.

    Mislim da bi gosp.Kek trebao ozbiljno porazgovarati sa svojim igračima...,

Komentiraj...
Vidi sve komentare