To je to što me zanima!

Zbog propusta delegata Erceg danas smije igrati na Poljudu. HNS: Nema prepreka za nastup

Sporna je utakmica 21. kola gdje je Istra izgubila od Rijeke 3-0. Erceg je dobio žuti karton zbog prigovora, no on je u službenom zapisniku pripisan kapetanu Slavku Bogojeviću. Isto se dogodilo i Dinamu 2020. godine
Vidi originalni članak

Na Poljudu se u subotu od 17:10 igra poslastica 25. kola HNL-a. Prvenstveno jer je Hajduk otvoreno i oštro istupio protiv sudaca u HNL-u, njihova donedavnog predsjednika Brune Marića i vodstva HNS-a. A potom i zbog činjenice da je Istra jedina momčad, uz Osijek Rijeku, koja je uspjela slaviti na Poljudu ove sezone.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, uz sve što se događa u aferi VARgate oko curenja snimki iz VAR soba diljem stadiona u Hrvatskoj, na pomolu je novi skandal. Tiče se napadača Istre Ante Ercega koji na Poljudu ne bi trebao igrati zbog akumuliranih kartona, ali je svejedno na raspolaganju treneru Paolu Tramezzaniju?

Erceg požutio, Blagojeviću karton upisan

Erceg je požutio na tri utakmice, u susretima 21., 22. i 24. kola prvenstva. Sporna je utakmica 21. kola gdje je Istra izgubila od Rijeke 3-0 na Rujevici. Erceg je dobio žuti karton zbog prigovora u 23. minuti, no on je u službenom zapisniku pripisan kapetanu Slavku Blagojeviću.

Što znači da je Erceg "izbjegao" kaznu i na dispoziciji je Tramezzaniju, no pitanje je hoće li nakon ovoga zaigrati. Ako je vjerovati HNS-u, hoće.

- Zapisnik s navedene utakmice potpisali su delegat, sudac i predstavnici obje momčadi, a u njemu jasno stoji da je sudac dodijelio žuti karton Slavku Blagojeviću, a ne Anti Ercegu, stoga nema prepreka da Erceg nastupi u današnjoj utakmici Istre 1961 - odgovor je iz HNS-a.

I Lovri Majeru se isto dogodilo

Nije to prvi takav primjer. Sjetit će se neki pratitelji HNL-a situacije iz 2020., kad je Dinamo u Koprivnici pobijedio 5-1, a Lovri Majeru pokazan je žuti karton zbog prekršaja nadomak kaznenog prostora.

Odmah je bilo jasno da će tadašnja Dinamova desetka zbog toga propustiti derbi s Rijekom na Rujevici. Naime, to mu je bio treći žuti karton. No, zapisnik je bio krivo sastavljen. Žuti karton je umjesto Lovri Majeru upisan drugom veznjaku, Luki Ivanušecu

Nitko se na sastavljeni zapisnik nije žalio u roku od 48 sati pa je Majer formalno imao pravo nastupa na Rujevici. Ipak, Dinamo se odlučio na gospodski potez i sve je naknadno prijavio HNS-u te Majer nije bio u konkurenciji za Rijeku.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • velečasnikᅠ 02.03.2024.

    Ipak su suci još uvijek na našoj strani!

  • velečasnik 02.03.2024.

    Da je trebao protiv slynama onda bi pauzirao radi 3.žutog. Sve vec poznato,nista novo

  • realist1993 02.03.2024.

    Triba bacit nuklearnu na HNS

Komentiraj...
Vidi sve komentare