To je to što me zanima!

Zdravko Mamić: U Dinamu još uvijek uvažavaju što ja kažem

Ja sam u ulozi savjetnika i mogu reći da sam u komunikaciji s Upravom kluba i zaposlenicima i uvažava se ono što imam za reći. Ništa se nije promijenilo, rekao je Zdravko Mamić
Vidi originalni članak

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa i bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić u intervjuu za RTL i dalje tvrdi da je nevin i da mu je laknulo zbog odluke Suda BiH o njegovom neizručenju Hrvatskoj.

Mamić želi da mu se sudi u BiH jer, kako je rekao, cijeli je postupak protiv njega politički motiviran. U intervjuu se osvrnuo i na prozivanje nekih sudaca za korupciju:

- Oni su debelo uvezani i štite jedan drugoga, prema tome do toga neće doći i ja ću sigurno, neću preko televizije govoriti što ću napraviti, nisam zagrebao niti jedan milimetar ispod površine - rekao je Mamić

A o svojoj ulozi u Dinamu, kaže:

- Ja sam u ulozi savjetnika i mogu reći da sam u svakodnevnoj komunikaciji s Upravom kluba i zaposlenicima. Jako se uvažava ono što imam za reći. Ništa se nije promijenilo, otkrio je Mamić.

Podsjetimo, Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar su u lipnju prošle godine nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od  12,2 milijuna kuna. 

Konkretno, Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine zatvora.

S obzirom da je osuđen na dulje od 5 godina, Zdravku Mamiću određen je istražni zatvor, zbog čega je pobjegao u Međugorje gdje i danas živi. Hrvatsko je pravosuđe tražilo od svojih kolega u BiH da Mamića izruče Hrvatskoj, ali oni su na kraju odlučili da to neće učiniti. 

Idi na 24sata

Komentari 76

  • korisničko ime zauzeto 04.09.2019.

    a jadna ova država

  • ante216 03.09.2019.

    Tatina je zadnja a vi kmecite tatin klub tatina pravila

  • toxic_alien 03.09.2019.

    Ne daj se Maminjo, nisi valjda lud vracati se u drzavu kojom drmaju kriminalci iz bivseg rezima i u kojoj je montiranje sudskih procesa politicki nepodobnima jos uvijek normalna stvar. Sve je ovo bila predstava za zaglupljene ovce ispranog mozga... Zato niti dlaka s glave ne fali raznim Koncarima, Strokovima, Tedeschijima i ostalim multimilijunerima sa jakim vezama iz bivseg rezima... O onima sto su pokrali desetine milijardi kuna preko brodogradilista da i ne govorimo. U Hrvatskoj je trend suditi onima koji grade i stvaraju a ne onima koji kradu i iza sebe ostavljaju pustos i na tisuce ljudi bez posla...

Komentiraj...
Vidi sve komentare