To je to što me zanima!

Žele najbolji SP: Nema oblaka? E, pa onda ćemo ga napraviti...

U seriji megalomanskih najava koje zvuče neizvedivo zadnja je ona da će napraviti umjetni oblak! Na taj način će se kontrolirati temperatura na travnjaku, ali i na ulici
Vidi originalni članak

Katar možda nema nogometnu tradiciju, nema rezultate, igrače ni trenere. Ali ima lovu. I organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. godine.

- Napravit ćemo najbolji SP u povijesti - samouvjereno su Katarci najavili čim su, nimalo iznenađujuće, dobili veliko Fifino povjerenje.

U seriji megalomanskih najava koje zvuče neizvedivo posljednja je ona  da će napraviti umjetni oblak!

- Oblak će u potpunosti biti izrađen od karbonskih materijala, ispunjen helijem i pokretat će ga četiri motora, koji će raditi na solarnu energiju - objasnio je inženjer iz Dohe Saud Abdul Gani dodavši kako će umjetni oblak iznad stadiona stajati malo više od dva i pol milijuna kuna.

- Letjet će dovoljno visoko da bi zaštitio teren od sunčevih zraka, čime bi se kontrolirala temperatura na travnjaku - dodao je Gani.

Ključno pitanje je čemu sve to. U Kataru u lipnju temperature skaču  na više od 40 °C, sunce prži nemilosrdno... Nasreću, ima rješenja.

Idealna temperatura i na stadionu i na ulici

Ako želite 75.000 kreveta, bit će ih 100.000! Ako temperatura mora biti 27 °C, bit će 25, odgovarali su Katarci ljubomornoj i do nogu potučenoj konkurenciji u borbi za organizaciju SP-a. 

Njima ništa nije problem. Ulice i gradske četvrti ondje su klimatizirane, stadioni će u vrijeme SP-a također biti na idealnoj temperaturi. Za putovanje između dva najudaljenija stadiona bit će potrebno manje od sat vožnje podzemnom željeznicom.

- Želimo navijačima omogućiti da, ako žele, mogu pogledati sve tri utakmice koje su tog dana na programu - katarski je plan.

Stadioni će uoči svake utakmice biti u bojama reprezentacija koje će igrati, a nakon SP-a će ih rastaviti i donirati Africi. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • MiljenkoNovak 26.03.2011.

    mogu koji stadion donirati i Hrvatskoj!!!:)))

  • mmatek22 25.03.2011.

    pa FIFIN cilj je razvijati nacije...bilo je prvenstvo u aziji,sad u africi,bit ce u rusiji i katru...tako kad bude prvenstvo...zemlje domacini izgrade stadione...poboljsaju prometnice i sve...a poslije im ostane za klubove iz domacih liga...pogledajte kakve stadione imaju u juznoj africi klubovi koje bi cibalia prasila s 5-0 ...to im je cilj...razvoj...zato ni nisu englezi dobili...jer su razvijeni....nezz kaj se zalee

  • Ronaldinho 10 25.03.2011.

    ja mislim da je odlicno sto fifa dala kataru i rusij prvenstvo svaki put trba negdje drugdje 2030 una sjevernom polu

Komentiraj...
Vidi sve komentare