Obavijesti

Sport

Komentari 30

Žele najbolji SP: Nema oblaka? E, pa onda ćemo ga napraviti...

Žele najbolji SP: Nema oblaka? E, pa onda ćemo ga napraviti...
1

U seriji megalomanskih najava koje zvuče neizvedivo zadnja je ona da će napraviti umjetni oblak! Na taj način će se kontrolirati temperatura na travnjaku, ali i na ulici

VIDEO

Katar možda nema nogometnu tradiciju, nema rezultate, igrače ni trenere. Ali ima lovu. I organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. godine.

- Napravit ćemo najbolji SP u povijesti - samouvjereno su Katarci najavili čim su, nimalo iznenađujuće, dobili veliko Fifino povjerenje.

U seriji megalomanskih najava koje zvuče neizvedivo posljednja je ona  da će napraviti umjetni oblak!

- Oblak će u potpunosti biti izrađen od karbonskih materijala, ispunjen helijem i pokretat će ga četiri motora, koji će raditi na solarnu energiju - objasnio je inženjer iz Dohe Saud Abdul Gani dodavši kako će umjetni oblak iznad stadiona stajati malo više od dva i pol milijuna kuna.

- Letjet će dovoljno visoko da bi zaštitio teren od sunčevih zraka, čime bi se kontrolirala temperatura na travnjaku - dodao je Gani.

Ključno pitanje je čemu sve to. U Kataru u lipnju temperature skaču  na više od 40 °C, sunce prži nemilosrdno... Nasreću, ima rješenja.

Idealna temperatura i na stadionu i na ulici

Ako želite 75.000 kreveta, bit će ih 100.000! Ako temperatura mora biti 27 °C, bit će 25, odgovarali su Katarci ljubomornoj i do nogu potučenoj konkurenciji u borbi za organizaciju SP-a. 

Njima ništa nije problem. Ulice i gradske četvrti ondje su klimatizirane, stadioni će u vrijeme SP-a također biti na idealnoj temperaturi. Za putovanje između dva najudaljenija stadiona bit će potrebno manje od sat vožnje podzemnom željeznicom.

- Želimo navijačima omogućiti da, ako žele, mogu pogledati sve tri utakmice koje su tog dana na programu - katarski je plan.

Stadioni će uoči svake utakmice biti u bojama reprezentacija koje će igrati, a nakon SP-a će ih rastaviti i donirati Africi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige