To je to što me zanima!

'Želimo atletske mitinge i na Stradunu, pa u pulskoj Areni...'

U Areni može bilo što, Stradun je malo specifičan pa ne bismo ondje mogli neku veliku disciplinu, ali skok s motkom se može. Kao i na Rivi, Prokurativima, zadarskoj Kalelargi..., priča Veštić
Vidi originalni članak

Bacanje kugle u antičkoj Saloni, skok s motkom na Stradunu, skok u vis na Kalelargi i sprinterske utrke u pulskoj Areni! Ha, kakav bi to spektakl bio!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ideja je to koju gura predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

- Taj prijedlog dali smo prije dvije godine, ali je zbog pandemije zamrznut. No, svakako bismo voljeli organizirati atletska natjecanja na takvim povijesnim i prekrasnim lokacijama u Hrvatskoj, kako bismo popularizirali sport i turizam - priča nam Veštić, koji je ovih dana bio s ministricom turizma Nikolinom Brnjac.

- Tek smo je upoznali s tim, HAS je spreman infrastrukturno organizirati tako nešto, a na državi i lokalnim zajednicama je da pronađu interes i financiraju natjecanja.

To bi svakako bili neviđeni spektakli. A, tvrdi Veštić, posve izvedivi.

- Ako su u pulskoj Areni organizirali hokej na ledu, onda se može bilo što. Bacanje kugle, kladiva, nije uopće problem.

Nisu razrađivali ideju u detalje koju bi disciplinu gdje održali.

- U Areni može bilo što, Stradun je malo specifičan pa ne bismo ondje mogli neku veliku disciplinu, ali skok s motkom se može. Kao i na Rivi, Prokurativima, zadarskoj Kalelargi... Jedino je bacanje koplja nešto zahtjevnije. Ali mi smo tehnički spremni organizirati tako nešto. Čime bismo u atletiku privukli i više djece i mladih.

Prvi je korak tu, 8. i 9. svibnja na turističkoj atrakciji u drevnoj Saloni, gdje je, između Splita i Solina, bio antički grad, održava se Europski bacački kup.

- Ugostit ćemo sportaše iz sve četiri bacačke discipline (kugla, koplje, kladivo, disk, nap. a.) u muškoj, ženskoj i U23 konkurenciji, dakle dijelit ćemo 16 setova medalja. A od njih, muška i ženska A skupina bacača kugle natjecat će se u Saloni, ostali će bacati u splitskom Parku mladeži - objašnjava Veštić i nastavlja:

- Po kvaliteti, to je na razini europskog prvenstva u bacačkim disciplinama. Nikad veće natjecanje tog tipa nismo imali u Hrvatskoj, imamo 399 prijavljenih bacača.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • foša 01.05.2021.

    Kruha i igara....

  • Sil 01.05.2021.

    Beerpong na stradunu bi bio zanimljiviji

Komentiraj...
Vidi sve komentare