Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Želimo atletske mitinge i na Stradunu, pa u pulskoj Areni...'

'Želimo atletske mitinge i na Stradunu, pa u pulskoj Areni...'
14

U Areni može bilo što, Stradun je malo specifičan pa ne bismo ondje mogli neku veliku disciplinu, ali skok s motkom se može. Kao i na Rivi, Prokurativima, zadarskoj Kalelargi..., priča Veštić

VIDEO

Bacanje kugle u antičkoj Saloni, skok s motkom na Stradunu, skok u vis na Kalelargi i sprinterske utrke u pulskoj Areni! Ha, kakav bi to spektakl bio!

Pokretanje videa...

01:16

Ideja je to koju gura predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

- Taj prijedlog dali smo prije dvije godine, ali je zbog pandemije zamrznut. No, svakako bismo voljeli organizirati atletska natjecanja na takvim povijesnim i prekrasnim lokacijama u Hrvatskoj, kako bismo popularizirali sport i turizam - priča nam Veštić, koji je ovih dana bio s ministricom turizma Nikolinom Brnjac.

Arena

- Tek smo je upoznali s tim, HAS je spreman infrastrukturno organizirati tako nešto, a na državi i lokalnim zajednicama je da pronađu interes i financiraju natjecanja.

To bi svakako bili neviđeni spektakli. A, tvrdi Veštić, posve izvedivi.

- Ako su u pulskoj Areni organizirali hokej na ledu, onda se može bilo što. Bacanje kugle, kladiva, nije uopće problem.

Nisu razrađivali ideju u detalje koju bi disciplinu gdje održali.

- U Areni može bilo što, Stradun je malo specifičan pa ne bismo ondje mogli neku veliku disciplinu, ali skok s motkom se može. Kao i na Rivi, Prokurativima, zadarskoj Kalelargi... Jedino je bacanje koplja nešto zahtjevnije. Ali mi smo tehnički spremni organizirati tako nešto. Čime bismo u atletiku privukli i više djece i mladih.

Noćni život na Stradunu

Prvi je korak tu, 8. i 9. svibnja na turističkoj atrakciji u drevnoj Saloni, gdje je, između Splita i Solina, bio antički grad, održava se Europski bacački kup.

- Ugostit ćemo sportaše iz sve četiri bacačke discipline (kugla, koplje, kladivo, disk, nap. a.) u muškoj, ženskoj i U23 konkurenciji, dakle dijelit ćemo 16 setova medalja. A od njih, muška i ženska A skupina bacača kugle natjecat će se u Saloni, ostali će bacati u splitskom Parku mladeži - objašnjava Veštić i nastavlja:

- Po kvaliteti, to je na razini europskog prvenstva u bacačkim disciplinama. Nikad veće natjecanje tog tipa nismo imali u Hrvatskoj, imamo 399 prijavljenih bacača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu