To je to što me zanima!

Željko Krajan: Ovo je bilo naše najveće slavlje zadnjih godina

Mislim da bi nam najviše odgovarala Argentina kod kuće, za nas bi to bio najbolji meč. No, s kim god ćemo igrati, nikog se ne trebamo bojati, rekao je Željko Krajan
Vidi originalni članak

Borna Ćorić odigrao je još jedan sjajan meč i donio Hrvatskoj treći, presudan bod u susretu kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davisova kupa protiv Brazila. Sa 6-2, 4-6, 7-6(4), 4-0 svladao je Thomaza Belluccija, koji je zbog ozljede leđa predao meč nakon četvrtog gema u četvrtom setu, čime je Hrvatska osigurala nedostižno vodstvo 3-1.

Peti meč nije ni odigran, u skladu s pravilima koja kažu da se, ako se u prvom pojedinačnom meču u nedjelju (ako je odlučujući za ukupnog pobjednika) odigraju barem četiri seta, petog meča neće biti slože li se u tome obje reprezentacije.

- Mislim da je bio odličan meč. Prvi set je bio najbolji u mom životu. Potom sam malo pao, iako sam i dalje igrao dobro, ali on je jednostavno bio predobar u drugom setu. U trećem sam odigrao hrabro u tie-breaku, to mi se isplatilo i sada smo tu gdje jesmo - rekao je Ćorić.

- Belluccijeve probleme sam osjetio tek nakon trećeg seta, prvi put sam vidio da se muči. Znao sam da će tada teško mogu izgubiti.

Ćorić je do prvog breaka stigao već u četvrtom gemu, a još jedan je napravio za 6-2. U drugoj dionici mogao je početi slično, no nije iskoristio priliku, a prava drama počela je u trećem setu, kad je Bellucci napravio break za vodstvo 4-3. Međutim, Ćorić je odmah uzvratio, uskoro propustio dvije set-lopte, no u tie-breaku je bio nedodirljiv.

Već u prvom gemu četvrtog seta napravio je novi break, nakon čega je Bellucci zatražio pomoć fizioterapeuta. Kad je meč nastavljen Ćorić je u tren oka došao do vodstva 4-0 i tu je bio kraj.

- Bio je ovo izuzetno dobar meč, jako visokog standarda. Borna je prvi set odigrao fantastično i Bellucci je, da bi se vratio, morao isto odigrati vrhunski, što je i napravio. U tie-breaku je Borna podigao svoj nivo i to je prelomilo meč - rekao je izbornik Željko Krajan.

- Mislim da je ovo možda najveća naša pobjeda posljednjih godina. Neočekivano smo pobijedili i u Nizozemskoj i Poljskoj, gdje nismo bili favoriti, baš kao i u subotu ovdje u paru. Borna je sazrio, opet smo u Svjetskoj skupini, i s Marinom Čilićem mislim da smo spremni za Svjetsku skupinu i veliki rezultat.

Marin Čilić, kojeg nije bilo zbog ozljede gležnja, često je spominjao želju da se reprezentacija okupi u punom sastavu i pokuša ponovno osvojiti Davisov kup. Koliko je to realno?

- Sugurno da jest. Bila bi šteta da se s ovakvim igračima borimo samo za ostanak i povratak u Svjetsku skupinu. Treba to iskoristiti, imamo dobru generaciju, možemo se nadati dobrom rezultatu - rekao je Krajan.

Izvlačenje parova za Svjetsku skupinu održat će se 24. rujna u 3 sata po srednjoeuropskom vremenu u Santiago de Chileu, tijekom godišnje skupštine Međunarodnog teniskog saveza (ITF). Popis nositelja bit će objavljen u utorak, 22. rujna, no neslužbeni izračun kaže da Hrvatska neće biti među osam povlaštenih reprezentacija.

Bude li tako, potencijalni suparnici su Francuska, Argentina i Srbija kod kuće, Velika Britanija, Australija, Češka i Belgija u gostima te Švicarska izvlačenjem domaćinstva.

- Mislim da bi nam najviše odgovarala Argentina kod kuće, za nas bi to bio najbolji meč. No, s kim god ćemo igrati, nikog se ne trebamo bojati - rekao je Krajan.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • depravedscum 21.09.2015.

    Sve samo ne Svicarska s FedExom i Wawrinkom, makar da se igra kod nas vjerujem da bi mnogi pohrlili vidjeti NAJVECEG u akciji...

  • ministar obrane 20.09.2015.

    prosjek i u ovom sportu smo. najbolji uspjehkad protivnik preda mec?

  • tomislav22 20.09.2015.

    Sa Čilićem, Ćorićem i Dodigom možemi daleko, jako daleko

Komentiraj...
Vidi sve komentare