Obavijesti

Sport

Komentari 11

Željko Krajan: Ovo je bilo naše najveće slavlje zadnjih godina

Željko Krajan: Ovo je bilo naše najveće slavlje zadnjih godina
1

Mislim da bi nam najviše odgovarala Argentina kod kuće, za nas bi to bio najbolji meč. No, s kim god ćemo igrati, nikog se ne trebamo bojati, rekao je Željko Krajan

VIDEO

Borna Ćorić odigrao je još jedan sjajan meč i donio Hrvatskoj treći, presudan bod u susretu kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davisova kupa protiv Brazila. Sa 6-2, 4-6, 7-6(4), 4-0 svladao je Thomaza Belluccija, koji je zbog ozljede leđa predao meč nakon četvrtog gema u četvrtom setu, čime je Hrvatska osigurala nedostižno vodstvo 3-1.

Peti meč nije ni odigran, u skladu s pravilima koja kažu da se, ako se u prvom pojedinačnom meču u nedjelju (ako je odlučujući za ukupnog pobjednika) odigraju barem četiri seta, petog meča neće biti slože li se u tome obje reprezentacije.

- Mislim da je bio odličan meč. Prvi set je bio najbolji u mom životu. Potom sam malo pao, iako sam i dalje igrao dobro, ali on je jednostavno bio predobar u drugom setu. U trećem sam odigrao hrabro u tie-breaku, to mi se isplatilo i sada smo tu gdje jesmo - rekao je Ćorić.

- Belluccijeve probleme sam osjetio tek nakon trećeg seta, prvi put sam vidio da se muči. Znao sam da će tada teško mogu izgubiti.

Ćorić je do prvog breaka stigao već u četvrtom gemu, a još jedan je napravio za 6-2. U drugoj dionici mogao je početi slično, no nije iskoristio priliku, a prava drama počela je u trećem setu, kad je Bellucci napravio break za vodstvo 4-3. Međutim, Ćorić je odmah uzvratio, uskoro propustio dvije set-lopte, no u tie-breaku je bio nedodirljiv.

Već u prvom gemu četvrtog seta napravio je novi break, nakon čega je Bellucci zatražio pomoć fizioterapeuta. Kad je meč nastavljen Ćorić je u tren oka došao do vodstva 4-0 i tu je bio kraj.

- Bio je ovo izuzetno dobar meč, jako visokog standarda. Borna je prvi set odigrao fantastično i Bellucci je, da bi se vratio, morao isto odigrati vrhunski, što je i napravio. U tie-breaku je Borna podigao svoj nivo i to je prelomilo meč - rekao je izbornik Željko Krajan.

- Mislim da je ovo možda najveća naša pobjeda posljednjih godina. Neočekivano smo pobijedili i u Nizozemskoj i Poljskoj, gdje nismo bili favoriti, baš kao i u subotu ovdje u paru. Borna je sazrio, opet smo u Svjetskoj skupini, i s Marinom Čilićem mislim da smo spremni za Svjetsku skupinu i veliki rezultat.

Marin Čilić, kojeg nije bilo zbog ozljede gležnja, često je spominjao želju da se reprezentacija okupi u punom sastavu i pokuša ponovno osvojiti Davisov kup. Koliko je to realno?

- Sugurno da jest. Bila bi šteta da se s ovakvim igračima borimo samo za ostanak i povratak u Svjetsku skupinu. Treba to iskoristiti, imamo dobru generaciju, možemo se nadati dobrom rezultatu - rekao je Krajan.

Izvlačenje parova za Svjetsku skupinu održat će se 24. rujna u 3 sata po srednjoeuropskom vremenu u Santiago de Chileu, tijekom godišnje skupštine Međunarodnog teniskog saveza (ITF). Popis nositelja bit će objavljen u utorak, 22. rujna, no neslužbeni izračun kaže da Hrvatska neće biti među osam povlaštenih reprezentacija.

Bude li tako, potencijalni suparnici su Francuska, Argentina i Srbija kod kuće, Velika Britanija, Australija, Češka i Belgija u gostima te Švicarska izvlačenjem domaćinstva.

- Mislim da bi nam najviše odgovarala Argentina kod kuće, za nas bi to bio najbolji meč. No, s kim god ćemo igrati, nikog se ne trebamo bojati - rekao je Krajan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao