To je to što me zanima!

Žena će prvi put suditi utakmicu Premiershipa. Evo tko je ona...

Rebecha Welch prije mjesec dana postala je prva žena kojoj je dodijeljena uloga četvrtog suca na utakmici Premijer lige između Fulhama i Manchester Uniteda, sad će suditi dvoboj Fulham - Burnley
Vidi originalni članak

Rebecca Welch postat će prva glavna sutkinja na utakmicama elitnog engleskog nogometnog prvenstva, javlja francuska agencija AFP. Welch će 23. prosinca suditi utakmicu Premier lige između Fulhama i Burnleya.

PREMIER LIGA City slavio nakon četiri utakmice bez pobjede! Preokretom srušio jednu od najslabijih momčadi...

Welch je postala sutkinja prije 13 godina, ali inače ima posao pod okriljem britanskog Nacionalnog zdravstvenog sustava (NHS). Godine 2021. postala je prva glavna sutkinja u jednoj od glavnih engleskih liga kada je vodila utakmicu četvrte lige između Harrogatea i Port Valea. Kasnije je sudila i utakmice u drugoj ligi i FA kupu.

Prije mjesec dana postala je prva žena kojoj je dodijeljena uloga četvrtog suca na utakmici Premier lige između Fulhama i Manchester Uniteda.

NEVJEROJATAN PROMAŠAJ VIDEO Nogometaš Evertona nije uspio zabiti ovu priliku za gol

Sudila je i na nekoliko ovogodišnjih utakmica Svjetskog prvenstva za žene u Australiji i Novom Zelandu, a redovito sudi utakmice na engleskom prvenstvu za nogometašice.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zorozimba 14.12.2023.

    Zašto ne bi na primjer u badićima sudile....

  • kajzanavek 14.12.2023.

    Čemu miješanje kruška i jabuka? Ko kome kaj treba dokazivati? Tjelesna sprema, motorika i brzina, su neophodne za dobro suđenje. To žena u muškom nogometu nema.

  • šb-dn 14.12.2023.

    Nedavno sam gledao utakmicu gdje je sudila žena, znači već u 20 minuta nije mogla pratiti tempo utakmice. Gdje treba pustiti prednost svarala je faul, gdje suditi treba faul pusti prednost. Totalno je ubila utakmicu jer su se igrači pogubili sa čudnim odlukama. Nije mi jasno zašto se nešto forsira ako očigledno ne funkcionira, ima ženski nogomet i živio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare