To je to što me zanima!

Zizouve taktičke čarolije: Kova će biti 'bodyguard' Lea Messija

MATEO, PAZI LEA! U El Clasicu protiv Barcelone koji na rasporedu u subotu od 16 i 15 na Camp Nou, Zizou će važnu ulogu povjeriti našem Mateu Kovačiću. On će se brinuti za Lea Messija
Vidi originalni članak

Zinedine Zidane već dugo vremena ne može računati na vrijednog i taktički moćnog zadnjeg veznog Casemira pa je primoran eksperimentirati i tražiti dobitne varijante u veznom redu.

Kako bi majstor poput Luke Modrića mogao što više pružiti u igri prema naprijed, francuski stručnjak u jačim utakmicama mora žrtvovati majstore lopte kakve prvak Europe posjeduje u veznoj liniji. 

Tako će u El Clasicu protiv Barcelone koji na rasporedu u subotu od 16 i 15 na Camp Nou, važnu ulogu povjeriti našem Mateu Kovačiću. Naime, Zizou vidi Kovu kao korektora veznog reda te igrača koji će igrati 'flastera' na nezaustavljivom Leu Messiju.

- Zidane namjerava primijeniti recept koji mu je donio 2:1 pobjedu na zadnjem gostovanju kod Barcelone. Tada je Messija zaustavio Casemiro, a Zidane vjeruje da Kovačić ima potrebnu energiju ispravljati pogreške suigrača i krpanje rupa u obrani - piše madridski dnevnik Marca i još dodaje:

- Vrlo je prodoran kada mu se ukaže prilika i otvoren za sve ideje i zahtjeve trenera, a od dolaska ima najboljeg učitelja u Luki Modriću.

Kovačić je protekloga vikenda u utakmici sa Sporting Gijónom odigrao jubilarnu 50. utakmicu u dresu kraljevskog kluba, a zahvaljujući toj pobjedi Real u El Clasico ulazi sa šest bodova prednosti nad Kataloncima.
 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Matija1611 29.11.2016.

    Ako će Messi imati svoj dan onda će Kovačić u suzama dočekati kraj utakmice ... a Messi je u zadnje vrijeme jako dobar

  • kapitalist86 29.11.2016.

    Kova kad treba igrati i razbijati igru gotovo uvijek popusi karton bila da igra za nas ili real..Sad ako je zidaneu cilj da igra flastera na messiju ne bih se cudio da dobije dva zuta i onda bude vanjska jer nema sanse da ga kova moze sam cuvati moze ga jedino pratiti trceci za njim ali to je onda zrtvovanje jednog igraca za nista...

  • mesuney 28.11.2016.

    Sada ce ako Messi ne da gol biti Kovacic spremio Messija u džep, a to što ce uz Kovacica uvijek biti jos barem dva igraca negdje u blizini to nitko nece spominjati

Komentiraj...
Vidi sve komentare