To je to što me zanima!

Zlostavljana prvakinja i meme: Broji zlata, twerka naglavačke

Zlostavljao ju je liječnik pedofil, postala je olimpijska i svjetska prvakinja, postala je planetarno popularni 'meme', slikala se sa Obamom, opovrgla da je stavila implantate u stražnjicu
Vidi originalni članak

McKayla Maroney (24) nije jedna u moru 'instagramuša' i 'influencerica' premda ima milijunski broj pratitelja, a i na TikToku je jednim videom napravila nered na internetu i pokrenula novi trend, twerking na rukama. Pogledajte...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Žena je sportašica kristalno čiste svjetske klase. Olimpijska pobjednica pa, za desert, i vlasnica srebrnog olimpijskog odličja. Ali svjetsku prepoznatljivost i slavu stekla je i održava ne "samo" na račun vrhunske sportske karijere.

Mlada Amerikanka bila je, na žalost, dio ženskog gimnastičkog tima koji je trpio pa svijetu otkrio zlostavljanje monstruma Larryja Nassara. Liječnik reprezentacije je pedofil osuđen na 175 godina zatvora, protiv njega je svjedočilo 156 djevojaka, a sutkinja mu je s neskrivenim zadovoljstvom, odrapivši kaznu, rekla: 'Zapravo sam upravo potpisala vašu smrtnu presudu'.

Među Nassarovim žrtvama bila je i McKayla. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojila je zlato za SAD zajedno sa Simone Biles i kolegicama, a sama je uzela i jedno srebro.

Njen izraz lica na postolju postao je najkorišteniji 'meme' na planeti za 'uopće nisam impresioniran(a)'. I Barack Obama je na jednom primanju u Bijeloj kući poželio 'selfie' sa McKaylom pa zajedno namjestio 'not impressed' pozu koja je postala dio globalne pop-kulture.

McKayla Maroney je jednim svojim videom na Instagramu potaknula i planetarnu debatu o tome je li ili nije: ugradila 'guzne' implantate (da... živimo u svijetu u kojem to može postati tema važnija od bilo kakvog stvarnog problema). Ona tvrdi da - nije.

Gimnastika je sport u kojem nema karijere kao kog nogometnih golmana pa je Maroney početkom 2016., sa jedva 21 godinom, objavila kraj svoje blistave profesionalne gimnastičke karijere.

Ali svjetski poznato ime napravila je još i debelo tinejdžersko doba, a ako joj se poželi pažnje onda malo skoči na ruke pa 'twerka'. Ili odradi kakvu manju ulogu u TV serijama. Olimpijska i svjetska zlata te mjesto u američkim i svjetskim sportskim povjesnicama ostaju joj zauvijek.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Pero Cigla 31.01.2020.

    Što će joj više gimnastika kad se sad može naslikavati po instagramu...

  • Mike Etimille 30.01.2020.

    Uh, kaj bi joj radio. Puding, palačinke, čak bih joj i sok natočio...

  • Nema predaje bamm 30.01.2020.

    Ja bi twerkal sa njom 😋🤤

Komentiraj...
Vidi sve komentare