To je to što me zanima!

Znanstveno objašnjenje zašto Ronaldo ne voli crne kopačke

Boja kopački aktivira kemikalije i igračevu mozgu. Kad se osjećaš bolje, igraš bolje. A Ronaldo ne voli nositi crne kopačke jer mu crna izgleda sporo, a on se želi osjećati brzo...
Vidi originalni članak

Ako želiš biti najbolji, moraš paziti na svaki detalj. U slučaju Cristiana Ronalda, jedan detalj koji ne želi na sebi su potpuno crne kopačke.

No nije to samo hir ili pokazatelj ekscentričnosti. Ronaldo za to ima zaista dobar psihološki razlog, a objasnio ga je Max Blau iz Nikea, koji je surađivao s brojnim sportskim zvijezdama u dizajnu i izradi njihove opreme.

- Sve počinje s njim. On mora reći: 'Moram biti bolji'. On će obaviti svoj dio posla, ali treba nas da obavimo svoj, a to na nas stavlja velik pritisak. Moramo smisliti način kako mu pomoći. Tako smo došli do novih kopački Mercurial Superfly, koje sad koristi - započeo je Blau, pa objasnio otkud problem s crnom bojom.

- Svaki igrač ima omiljenu boju, a znanstveno je dokazano da boja kopački aktivira kemikalije i igračevu mozgu. Kad se osjećaš bolje, igraš bolje. Boja ti daje samopouzdanje. A Ronaldo ne voli nositi crne kopačke jer smatra da crna izgleda sporo, a on se želi osjećati brzo - kaže Blau.

Očito mu ne smeta ako je crna boja osnovna, ali ne i jedina. A sva sreća da se "strah" od crne boje odnosi samo na kopačke jer Real ima garnituru crnih dresova, a ne bi bilo zgodno da se najbolji igrač kluba u njima osjeća sporo.

No to nije Blauov problem, on se bavi obućom, i to ne samo Ronaldovom, i sebi pripisuje dio uspjeha svojih klijenata.

- Ponekad kažem da sam osvojio nekoliko Grand Slamova, Liga prvaka i svjetskih prvenstava. Vjerujem da i meni pripada dio njihova uspjeha. Isti igrač u istim uvjetima bolje će igrati ako nosi bolji proizvod - zaključio je Blau.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • profi19 22.12.2016.

    Ima toga. Ja kad nosim crveno osjecam se zaljubljeno, a kad povucem bijelo mogao bi poletjeti

  • sena2 22.12.2016.

    Znanstveno objasnjenje za vasu opsjednost sa Kikijem ili Messijem nazalost ne postoji!Vi sa 24 sata ste vjerovatno ga...i??Da toliko netko moze dr....i na ovu dvojicu,pa to nisu istine!Toliko ne pisete mjesecno o nasim igracima koliko o ovima u jednom danu!Sarlatani

  • Yasuo 21.12.2016.

    Ispravak u tekstu: "najbolji igrač kluba" *najbolji igrač svijeta

Komentiraj...
Vidi sve komentare