To je to što me zanima!

Zoff: Neuer uz Lea i Cristiana ne može osvojiti Zlatnu loptu

Leo Messi, Cristiano Ronaldo ili Manuel Neuer. Ova su trojica nogometaša ostala u izboru za Zlatnu loptu. Fifa će odlučiti na svečanosti u Zürichu 12. siječnja 2015.
Vidi originalni članak

Golman Dinama iz Moskve i SSSR-a Lav Jašin jedini je golman osvajač Zlatne lopte, 1963. godine nagradu je osvojio ispred Talijana Giannija Rivere i Engleza Jimmyja Greavesa. 

U više od 50 godina niti jednom golmanu nije uspjelo osvojiti ovu nagradu. Talijanski legendarni golman Dino Zoff bio je blizu, no 1973. godine Johan Cruyff odnio mu je nagradu ispred nosa. Zoff ne daje puno šansi Neueru uz Messija i Ronalda.

- Manuel Neuer je dovoljno dobar za Zlatnu loptu, ali mislim da će nagradu osvojiti Ronaldo ili Messi. Neuer ne može pobijediti u nadmetanju s tom dvojicom. Bio sam u sličnoj situaciji. Stajao sam tamo, nominiran. Ali uz mene je bio i Johann Cruyff. Naravno, on je osvojio nagradu - rekao je Dino Zoff.

Češki golman Ivo Viktor bio je treći 1976. godine, kao i Oliver Kahn 2001. i 2002. Buffon je bio iza suigrača Fabija Cannavara 2006. Zlatna lopta rijetkost je i u vitrinama braniča, samo su trojica braniča u povijesti osvajala ovu nagradu, Franz Beckenbauer, Matthias Sammer i Fabio Cannavaro.

Fifa će o dobitniku Zlatne lopte odlučiti na svečanosti u Zürichu 12. siječnja. Na pozornici će biti Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Manuel Neuer. 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • nogofil 04.12.2014.

    Pa ljudi moji Mesi je praktično sam doveo Argentinu do finala SP-a u Brazilu. Daleko najvažnije natjecanje, a vi se pitate što je to Messi napravio? Ja ću vam reći što je Ronaldo napravio. Ispao je sa svojim Portugalom još u grupi i mislim dao jedan gol u tri utakmice u Brazilu. I nije on donio Realu naslov prvaka Europe, nego Sergio Ramos koji je izjednačio u sudačkoj nadoknadi protiv Atletica. A što se tiče pobjede u Kupu Kralja protiv Barcelone, to je donio Bale sa onim čudesnim pretrčavanjem Bartre. Jest Ronaldo je dao najviše golova, ali ima i najjviše udaraca prema vratima protivnika, čitaj najviše potrošenih lopti.

  • strmi007 04.12.2014.

    Ronaldo će to osvojiti,jer je najboji na svijetu

  • zmay 04.12.2014.

    a sta vama hajdukovcima tolko smeta da rijeka ima igrace iz dinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare