Obavijesti

Sport

Komentari 64

Zoff: Neuer uz Lea i Cristiana ne može osvojiti Zlatnu loptu

Zoff: Neuer uz Lea i Cristiana ne može osvojiti Zlatnu loptu
4

Leo Messi, Cristiano Ronaldo ili Manuel Neuer. Ova su trojica nogometaša ostala u izboru za Zlatnu loptu. Fifa će odlučiti na svečanosti u Zürichu 12. siječnja 2015.

VIDEO

Golman Dinama iz Moskve i SSSR-a Lav Jašin jedini je golman osvajač Zlatne lopte, 1963. godine nagradu je osvojio ispred Talijana Giannija Rivere i Engleza Jimmyja Greavesa. 

U više od 50 godina niti jednom golmanu nije uspjelo osvojiti ovu nagradu. Talijanski legendarni golman Dino Zoff bio je blizu, no 1973. godine Johan Cruyff odnio mu je nagradu ispred nosa. Zoff ne daje puno šansi Neueru uz Messija i Ronalda.

- Manuel Neuer je dovoljno dobar za Zlatnu loptu, ali mislim da će nagradu osvojiti Ronaldo ili Messi. Neuer ne može pobijediti u nadmetanju s tom dvojicom. Bio sam u sličnoj situaciji. Stajao sam tamo, nominiran. Ali uz mene je bio i Johann Cruyff. Naravno, on je osvojio nagradu - rekao je Dino Zoff.

Češki golman Ivo Viktor bio je treći 1976. godine, kao i Oliver Kahn 2001. i 2002. Buffon je bio iza suigrača Fabija Cannavara 2006. Zlatna lopta rijetkost je i u vitrinama braniča, samo su trojica braniča u povijesti osvajala ovu nagradu, Franz Beckenbauer, Matthias Sammer i Fabio Cannavaro.

Fifa će o dobitniku Zlatne lopte odlučiti na svečanosti u Zürichu 12. siječnja. Na pozornici će biti Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Manuel Neuer. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika