To je to što me zanima!

Zorko: Ponosno mogu reći da sam bio najbolji zec na svijetu

Bivši atletičar na 1500 metara osvojio je 1992. godine prvu međunarodnu medalju za Hrvatsku. Sudjelovao je na 
pet olimpijskih igara, a najviše ga se dojmila Barcelona
Vidi originalni članak

U srcu ostaju sve medalje koje sam osvojio. Naravno, najviše ću pamtiti kolajnu zbog koje me se svi sjećaju - onu s Europskog dvoranskog prvenstva 1992. godine, rekao je Branko Zorko, osvajač prve hrvatske medalje.

Križevčanin je gotovo cijelu karijeru trčao 1500 metara.

- Ako je atletika kraljica sportova, onda je moja disciplina kraljica atletike. Bilo je dosta toga u mojoj karijeri, puno lijepih stvari koje ću pamtiti - izjavio je 44-godišnjak koji je u atletici proveo točno 20 godina.

Osim prve hrvatske medalje, osvojio je i broncu na EP-u 1994. godine, a iste sezone uzeo je i srebro na dvoranskom prvenstvu.

- Unatoč svim tim rezultatima, nekako me ljudi najviše pamte kao “zeca” najvećim zvijezdama u mojoj disciplini - nasmijao se Zorko i nastavio:

- Pred kraj karijere, kad sam bio dosta povrijeđen, uglavnom sam nastupao kao “zec”. Imao sam dobar rejting i mogu reći da sam slovio za najboljeg zeca na svijetu. A moglo se i dobro zaraditi...

Branko je sudjelovao na pet olimpijskih igara, a izdvojit će samo jedne.

- Barcelona je bila nešto posebno. Zajedništvo kakvo se poslije više nigdje neće doživjeti. Moje nastupe gledale su moje kolege, ja sam potom navijao za košarkaše, tenisače. Jako lijepo iskustvo - kaže bivši atletičar, danas jedan od četiri dopredsjednika Hrvatskog atletskog saveza.

Živi u Križevcima, za čiji je atletski klub i trčao tijekom cijele karijere:

- Danas sam tajnik zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije. Pazim da novac ide našim iznimno talentiranim sportašima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • maxxzg 09.08.2011.

    uvijek me živcirala njegova "taktika"... vukao se predzadnji ili zadnji cijelo vrijeme da bi u zadnjih 250 metara krenuo u sprint misleći da će svi ostali stati ili umrijeti od umora,a on ih sve prestići... nije mu nikad upalilo :)

  • Mojo9888 08.08.2011.

    Jel ovo škorina slika,di je Zorko?

Komentiraj...
Vidi sve komentare