To je to što me zanima!

Zrinka odustala, Leona Popović diskvalificirana. Razočarenje za Hrvatice na zadnjoj utrci godine

Leona je napravila dvije velike pogreške, a naknadno je diskvalificirana iz utrke jer je prešla preko vrata, dok je Zrinka odustala iz utrke nakon greške
Vidi originalni članak

Hrvatske reprezentativke Leona Popović i Zrinka Ljutić imale su dan za zaborav na slalomu u austrijskom skijalištu Lienzu, gdje se održava posljednja utrka u 2023. godini za skijašice.

Leona je diskvalificirana nakon što je prešla preko vrata u prvom sektoru staza, kada je učinila veliku pogrešku i izgubila puno vremena, dok je Zrinka odustala nakon greške. Popović je došla do cilja, ali imala je zaostatak veći od četiri sekunde s kojim bi teško ušla u drugu vožnju.

Vodeća je Mikaela Shiffrin s vremenom od 52,81 sekundi, a Amerikanka je druge skijašice ostavila daleko iza sebe. Druga je Mikaelina sunarodnjakinja Paula Moltzan (+1,14s), a treća Šveđanka Anna Swenn Larsson (+1,32s). 

Leona je imala startni broj dva, ali njezinu vožnju obilježile su dvije velike pogreške. Agresivno je ušla u vožnju, ali je u prvom sektoru ostala na "repovima" skija, zbog čega je izgubila kontrolu i skoro ispala iz utrke.

Kasnije je pokušala nadoknaditi izgubljeno, što je dovelo do još jedne pogreške kada je otišla preširoko oko vrata. Kroz cilj je ušla s više od 2,80 sekundi zaostatka za Annom Swenn Larsson, koja se prva spustila niz stazu.

 Zrinka je imala startni broj 14., ali je u drugom sektoru napravila veliku grešku i nije mogla spasiti vožnju. Morala je odustati iz utrke, što je drugo uzastopno odustajanje za Zrinku u slalomu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Kawasaki CH 29.12.2023.

    Steta za nase 🇭🇷 bez i jednog pravog skijalista,i opet metu skandinavke i alpske skijasice!Respect Bravo cure👍🇭🇷👍🇭🇷👍🇭🇷

  • čovik-s-juga 29.12.2023.

    Isoasti iz utrke iz današnjih skalomski utrka koje vise liče na sprint ?? Gipsove utrke ne bi proslo 50% danasnjih skijašica.

  • Tomislav Sremac 29.12.2023.

    A dobro događa se i najboljima

Komentiraj...
Vidi sve komentare