To je to što me zanima!

Zubo na SP-u izjednačio rezultat sezone, Odermattu drugo zlato!

Filip Zubčić ostao je na osmom mjestu u drugoj vožnji i time ostvario dobar rezultat u veleslalomu na SP-u u Courchevelu. Hrvatski skijaši Tvrtko Ljutić i Leon Nikić nisu završili prvu vožnju
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (30) zadržao je osmo mjesto iz prve vožnje u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu.

Marco Odermatt osvojio je zlato ispred Loica Meillarda (+0.32 s) i Marca Schwarza (+0.40 s), koji je bio vodeći nakon prve vožnje.

Čudesni je Švicarac prije nekoliko dana osvojio zlato u spustu i time postao prvi skijaš od 2007. i Aksela Lunda Svindala koji je osvojio zlato u spustu i veleslalomu na istom svjetskom prvenstvu.

Zubčić je imao zaostatak od 2.20 sekundi za Odermattom, a imao je tek 16. najbolje vrijeme druge vožnje. Najviše je vremena gubio na sredini staze, gdje se nalazi velika strmina. Tamo je Zubčić imao 13. vrijeme prve, a tek 30. vrijeme druge vožnje. 

Hrvatski skijaši Tvrtko Ljutić i Leon Nikić odustali su iz prve vožnje, a skijašima je na SP-u ostao još samo slalom koji će se održati u nedjelju.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 17.02.2023.

    Da se reprezentacije nisu morale držati kvota bio bi 28.

  • zrno soli u glavi 17.02.2023.

    Ma znao sam ja da neće biti ništa od medalja, kao ni u paralel slalomu. Vrijeme ga već gazi, samo on još nije toga svjestan.

  • global 17.02.2023.

    u prvoj vožnji 2 sekunde zaostatka..

Komentiraj...
Vidi sve komentare