Obavijesti

Sport

Komentari 11

Zubo na SP-u izjednačio rezultat sezone, Odermattu drugo zlato!

Zubo na SP-u izjednačio rezultat sezone, Odermattu drugo zlato!
5

Filip Zubčić ostao je na osmom mjestu u drugoj vožnji i time ostvario dobar rezultat u veleslalomu na SP-u u Courchevelu. Hrvatski skijaši Tvrtko Ljutić i Leon Nikić nisu završili prvu vožnju

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (30) zadržao je osmo mjesto iz prve vožnje u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Marco Odermatt osvojio je zlato ispred Loica Meillarda (+0.32 s) i Marca Schwarza (+0.40 s), koji je bio vodeći nakon prve vožnje.

Čudesni je Švicarac prije nekoliko dana osvojio zlato u spustu i time postao prvi skijaš od 2007. i Aksela Lunda Svindala koji je osvojio zlato u spustu i veleslalomu na istom svjetskom prvenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Zubčić je imao zaostatak od 2.20 sekundi za Odermattom, a imao je tek 16. najbolje vrijeme druge vožnje. Najviše je vremena gubio na sredini staze, gdje se nalazi velika strmina. Tamo je Zubčić imao 13. vrijeme prve, a tek 30. vrijeme druge vožnje. 

Hrvatski skijaši Tvrtko Ljutić i Leon Nikić odustali su iz prve vožnje, a skijašima je na SP-u ostao još samo slalom koji će se održati u nedjelju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u skijanju, veleslalom 13.30h , Courchevel
Sortiranje događaja
BORBA ZA MEDALJE

Žan Kranjec bio je treći u prvoj vožnji, a imao je 0.37 sekundi prednosti iz prve vožnje u odnosu na Meillarda. Vidio se umor na slovenskom skijašu i u cilj je ušao tek kao četvrti s više od sekunde zaostatka.

Sljedeći se spustio Marco Odermatt, najbolji skijaš današnjice i favorit svakog veleslaloma. Odermatt je imao 0.55 sekundi prednosti iz prve vožnje, u drugom laufu nije briljirao, ali ipak je preuzeo vodstvo s 0.32 sekundi prednosti!

Marco Schwarz čudesno je skijao u prvoj vožnji i zasluženo imao 0.58 sekundi prednosti. Dobro je ušao u drugu vožnju i čak je povećao prednost na 0.76 sekundi u drugom prolazu. Napravio je pogrešku na strmini i do kraja vožnje nije uspio vratiti brzinu i zlato odlazi Odermattu!

 

MEILLARD PREUZEO VODSSTVO

Meillard je preuzeo prvo mjesto! Preciznim i usklađenim skijanjem povećao je prednost iz prve vožnje i preuzeo vodstvo s 0.44 sekundi prednosti. Ostala su još trojica skijaša.

BRENNSTEINER PRVI!

Kakva vožnja Henrika Kristoffersena! Norvežanin je uvijek u užem krugu favorita u tehničkim disciplinama, a nakon slabije prve vožnje pokazao je što može u drugom laufu. Uvjerljivo je preuzeo vodstvo od Pinturaulta sa 0.72 prednosti.

Činilo se da bi Kristoffersen s takvom vožnjom mogao napasti i postolje, ali Stefan Brennsteiner dao je sve od sebe i bio još bolji od Norvežanina! Preuzeo je vodstvo s 0.20 sekundi prednosti.

ZUBČIĆ DRUGI

Filip je imao 0.49 sekundi prednosti u odnosu na Pinturaulta u prvoj vožnji. U prvom je prolazu izgubio praktički pola prednosti, ali kroz drugi je prolaz prošao u velikom zaostatku. Sjajno se spustio u donjem dijelu staze i drugim vremenom u posljednjem prolazu popravio vožnju za drugo mjesto s 0.52 sekundi zaostatka za Francuzom

SRETNO, FILIP!

Caviezel je kao drugi ušao u cilj s 0.56 sekundi zaostatka za Pinturaultom. Sljedeći je Filip Zubčić, a nadamo se odličnom nastupu!

Komentari 11