To je to što me zanima!

Zubčić: Jedva sam došao do cilja

Ne mogu reći da sam zadovoljan, snijeg mi je bio jako čudan, nisam se mogao prilagoditi i griješio sam, priznao je Filip Zubčić nakon 15. mjesta na prvom veleslalomu u Aspenu
Vidi originalni članak

Filip Zubčić (30) završio je 15. veleslalomske utrke u američkom zimovalištu Aspen s 2,28 sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika utrke Marca Odermatta. Najbolji hrvatski skijaš nije se najbolje prilagodio uvjetima u Coloradu, gdje staza nije bila tvrda i zaleđena, što su uvjeti koji obično odgovaraju Filipu.

- Ne mogu reći da sam zadovoljan, snijeg mi je bio jako čudan, nisam se mogao prilagoditi i griješio sam - priznao je Zubo nakon utrke.

Nakon prve vožnje hrvatski predstavnik bio je na 14. mjestu, a u drugom laufu nije popravio rezultat.

- Jedva sam došao do cilja prvi lauf, drugi sam pokušao izvući koliko ide, ali nije to bilo na nivou, samo jedan dio staze sam dobro skijao - komentirao je Zubčić.

VELESLALOM U COLORADU Slabiji rezultat Filipa Zubčića u Aspenu, Odermatt uzeo globus

Srećom, priliku za 'popravni' Zubčić će imati već danas (subota, 18 i 21 sat) u drugoj veleslalomskoj utrci.

- Nadam se da će mi ova prva utrka pomoći u prilagodbi  za utrku koja slijedi u subotu. Treba ove tri utrke do kraja dobro odraditi, ne previše se sekirati, i vidjet ćemo što se može izvući. Nema predaje - zaključio je Zubčić.

U poretku veleslalomaša Odermatt ima maksimalnih 800  bodova iz osam utrka, a dobra je vijest što je Zubčić zadržao drugo mjesto unatoč slabijim rezultatima u Palisadesu i Aspenu. Zubčić ima 330 bodova, kao i Henrik Kristoffersen. Slovenac Žan Kranjec je četvrti s 311 bodova, a Meillard je peti s 288 bodova. Tu je i Olsen s 283 boda  Oni će Filipu biti glavni konkurenti za drugo mjesto. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kawasaki CH 02.03.2024.

    Bravo legendo👍bice bolje🙏

  • nju 02.03.2024.

    Ma dobro si i odvojio. Koliko ih je odustalo i pogrijesilo! Danas je novi dan 🤞

Komentiraj...
Vidi sve komentare