To je to što me zanima!

Dobar rezultat Zubčića, ostaje drugi u poretku veleslalomaša! Odermattu pobjeda u Aspenu

Zubčić je s 15. i šestim mjestom u dvije veleslalomske utrke u Aspenu osvojio 56 bodova i time ostao drugi u poretku discipline, ali mu se približio Loic Meillard (368 bodova) s dva druga mjesta...
Vidi originalni članak

Filip Zubčić (30) završio je na šestom mjestu u veleslalomskoj utrci koja se održala u američkom skijalištu Aspen. Pobijedio je Marco Odermatt i time nastavio savršeni niz s devet pobjeda u toliko veleslaloma ove sezone. Drugi je završio Loic Meillard (+0,34s), a treći Timon Haugan (+0,58s).

Zubčić je za pobjednikom utrke kasnio 1,23 sekundi. Hrvatski skijaš je nakon prve vožnje bio sedmi, a u drugoj je popravio rezultat iako je imao 15. vrijeme vožnje. Norvežanin Alexander Steen Olsen bio je vodeći nakon prve vožnje, ali je napravio pogrešku i završio tek 17.

Velika borba za drugo mjesto

S 15. i šestim mjestom u dva veleslaloma u Aspenu, Zubčić je osvojio 56 bodova i time zadržao drugo mjesto s ukupno 370 bodova, iza Odermatta koji je osvojio maksimalnih 900 bodova. Međutim, najbliži pratitelj Zubčiću je sada Meillard, koji je u Aspenu osvojio dva druga mjesta i 160 bodova i sada je na 368 bodova. 

Henrik Kristoffersen je četvrti u poretku veleslalomaša s 350 bodova, a u utrci je završio na 13. mjestu. Žan Kranjec je peti s 347 bodova, a u utrci je završio iza Zubčića.

Do kraja sezone su ostala još dva veleslaloma, prvi će biti u Kranjskoj Gori (subota, 9. ožujka), a drugi u finalu sezone u Faalbachu.

Odermatt povezao pobjede

Podsjetimo, u petak se održala i zamjenska utrka u veleslalomu, također u Aspenu, na kojoj je pobijedio Marco Odermatt i time osigurao mali globus u veleslalomu. 

Zubčić je tu utrku završio na 15. mjestu nakon dvije slabije vožnje, a nakon utrke otkrio je kako se nije uspio prilagoditi na podlogu.

U nedjelju (18 sati) će Zubčić sudjelovati u slalomskoj utrci zajedno sa Samuelom Kolegom, Istokom Rodešom, Startat će i Matej Vidović nakon 42. mjesta u Palisadesu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • CROAT95 02.03.2024.

    Jel Odermatt vec najveci ikad? Ja bogami nisao vidio takvu dominaciju ikad haha 12 pobjeda zaredom halooo

  • annie123 02.03.2024.

    Odermatt je vanzemaljac, čudo, jedan od najboljih svih vremena. Što radi taj čovjek... Pravi greške, vidi se na njemu da je umoran, ali svejedno izvuče onakav čudesan zadnji sektor i pobjeđuje. Nevjerojatno nešto.

  • Ugodan 02.03.2024.

    Veseli me svaki poraz i los rezultat ove mentolčine

Komentiraj...
Vidi sve komentare